weekend de top la sibiu - ”foodie”, cap de afiș al evenimentelor
FOTO - Tibi Hila Arhivă

Un final de săptămână veritabil de toamnă. Adică cu soare, temperaturi plăcute și multe, multe evenimente care să umple timpul. Trebuie trecute cât mai multe dintre ele pe listă, pentru ca să nu scape mai nimic din ce are de oferit Sibiul în acest weekend.

Evenimentul care e așteptat de toată lumea a început deja. Rulotele de la ”Foodie- street food cuisine” sunt pregătite de joi, pe strada Cetății, cu cele mai bune preparate. De la burgeri, la clătite, la cannoli, la mâncare indiană…nu există ca vreo preferință culinară să nu fie satisfăcută. În plus, concertele vor face ca mâncarea să pice și mai bine, așa că e de mers acolo și mai pe seară. Și puteți să îi luați și pe cei mici cu voi, pentru că pentru ei este amenajat un loc special, unde se pot juca în voie. Detalii despre ce se întâmplă la Foodie, AICI.

weekend de top la sibiu - ”foodie”, cap de afiș al evenimentelor
FOTO – Tibi Hila / Foodie

Și după ce ați luat masa la Foodie și ați ascultat muzica bună de acolo merită să continuați distracția pe terasă la Cotton Pub by Night. Și aici va fi distracție, iar ca să fiți siguri că veți avea un loc unde să vă odihniți după dans, sunați la 0752268866.

weekend de top la sibiu - ”foodie”, cap de afiș al evenimentelor

Și voi, cei cărora vă place să vă distrați, cu siguranță vă place și să citiți. Sibiu Book Festival se organizează pentru a 8-a oară, în Piața Mică. Până duminică editurile vin cu oferte speciale, vor fi lansări de carte și concerte de muzică unplugged.

Văduva Veselă” de Franz Lehar este spectacolul de operetă ce se va ține la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”, vineri, de la ora 19. Pe scenă vor urca orchestra, corul, baletul și soliștii Operei Naționale Române din Timișoara, iar un bilet costă 40 de lei.

Tot la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”, de la ora 19:30, în Sala Studio, se va juca piesa ”Vulpoiul”, după H.D. Lawrence. Spectacolul durează o oră și 20 de minute, iar un bilet costă 20 și 25 de lei.

Sâmbătă dimineața are loc prima ediție din această toamnă a Atelierului de Meșterilit, de la Teatrul Gong. Copiii cu vârste între 6 și 10 ani sunt așteptați de la ora 10 și 12 la atelierul coordonat de Aurelia Călinescu. Durează o oră și jumătate, iar un bilet costă 14 lei.

Spectacolul ”Sarea-n bucate” se joacă tot pentru copii, la Teatrul Gong, sâmbătă de la ora 18 și duminică de la ora 11. Este recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani, iar un bilet costă 9 lei.

Sibiu Music Fest este evenimentul muzical al anului la Sibiu. Va avea loc sâmbătă, în Piața Mare, de la ora 19. Pe scenă vor urca nume cunoscute ale muzicii românești care vor interpreta hituri unul și unul. Detalii despre mega concertul de sâmbătă, AICI.

weekend de top la sibiu - ”foodie”, cap de afiș al evenimentelor

Hin und her/Încoace și Încolo” de Ödön von Horváth este spectacolul ce se va juca sâmbătă seara, de la ora 19, la Teatrul Radu Stanca. Este un spectacol în limba germană, dar are traducere în română. Spectacolul este realizat cu sprijinul Institutului Goethe București. Un bilet costă 20 și 25 de lei. Piesa se va juca din nou duminică, în același loc, la aceeași oră.

Tosca” de Giacomo Puccini continuă Sibiu Opera Festival, duminică, de la ora 19, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. Pe scenă vor urca orchestra, corul și soliștii Operei Maghiare din Cluj-Napoca, iar un bilet costă 40 de lei.

Rug” după romanul lui György Dragomán se va juca duminică seara, de la ora 19, la Fabrica de Cultură. Spectacolul va dura aproximativ o oră și 40 de minute, iar un bilet costă 20 și 25 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu