astrid fodor, cadou din partea mitropolitului ardealului, în zi de mare sărbătoare

Vineri este zi de sărbătoare pentru creștini. ”Înălțarea Sfintei Cruci” este cea mai veche sărbătoare închinată lemnului sfânt. Este și hramul Mănăstirii Sădinca. La slujba de aici au participat ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, dar și primarul Sibiului, Astrid Fodor.

La finalul slujbei Primarul Sibiului a primit din partea ÎPS Laurențiu o icoană ce o înfățișează pe Maica Domnului. Astrid Fodor a primit icoana, spunând că o va așeza alături de celelalte obiecte de cult pe care le are, o adevărată colecție.

astrid fodor, cadou din partea mitropolitului ardealului, în zi de mare sărbătoare

Înante de acest moment, însă, în timpul predicii, ÎPS Laurențiu Streza a pledat pentru participarea la referendumul pentru familia tradițională. A spus că est cel mai mare examen ce trebuie trecut și a îndemnat și preoții să meargă împreună cu credincioșii la vot.

”Pentru a se îndrepta ceva în Constituție, pentru a se îndrepta câteva cuvinte ce țin de cel mai important lucru din viața noastră- familia. În constituție familia este definită ca legătura dintre soți- înțelege fiecare ce vrea. S-a făcut acum demeresul ca să se schimbe că familia este constituită din bărbat și femeie și copii. Problema e mare de tot, e un examen al nostru. Dacă nu ieșim cu toții să fim prezenți…importantă e prezența, nu altceva. De spus DA toți o să spună DA, cei ce spun Nu, nu vin. Dar dacă din 3 milioane care am semnat nu dublăm, dacă nu suntem 6 milioane care să votăm nu are niciun rost, nu este valid referendumul. De acea vă rugăm mult de tot, este cel mai greu examen pe care îl dăm acum în libertate, pentru că altfel vor veni cei care nu avem noi treabă cu ei, noi avem treabă cu familiile noastre, vor veni și vor cere dreptul de a se căsători. Dar mai grav este, pot să se căsătorească, dar nu-i căsătorește nimeni. Îi căsătorește statul, dar Biserica niciodată nu o să îi căsătorească , mai grav este că vor lua copiii noștri, nu ai lor, pentru că ei nu pot să facă copii. Dacă vor copii să-și facă copii. Vă rugăm mult, i-am rugat pe preoții noștri să meargă împreună cu dumneavoastră, și noi vom face la fel, voi fi duminică la Catedrală și voi merge cu toată Catedrala, dar dumneavoastră aduceți-i și pe ceilalți de acasă. Dacă pierdem examenul acesta multe lucruri vor veni și vom plânge apoi și nu se va mai repeta niciodată momentul acesta. Este irepetabil.”, este predica ÎPS Laurenșiu Streza.

Ultima oră

Comentariul meu