nereguli majore la un gater din gura râului. s-au dat amenzi
Foto Arhiva

O firmă din Gura Râului care se ocupă cu comercializarea lemnului a fost amendată pentru nereguli în acte. Aici figura o cantitate de lemn mai mică decât cea din curtea firmei.

La data de 5 septembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Sibiu împreună cu polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Ordine Publică și un reprezentant al Gărzii Forestiere Cluj au desfășurat o activitate specifică în scopul prevenirii și combaterii activităților ilegale de tăiere, transport și valorificare a materialului lemnos.

Cu această ocazie, în urma controlului efectuat la o societate de profil cu sediul în localitatea Gura Râului, s-au constatat neconcordanțe între stocurile faptic și valoric, constând în aceea că reprezentanții societății nu au putut justifica lipsa cantității de 33,591 m3 de material lemnos care, scriptic, figura în proprietatea firmei.

În consecință, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos menționată a fost confiscată valoric, conform Legii nr. 171/2010.

În cadrul aceleiași acțiuni, tot pe raza localității Gura Râului, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 27 de ani care transporta cantitatea de 2,50 m3 material lemnos fără a deține documentele de proveniență și transport.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Ultima oră

Comentariul meu