zamă de cârnați și sarmale tăiate cu barda la muzeul în aer liber în weekend

Muzeul ASTRA organizează duminică, 2 septembrie 2018, evenimentul Tradiții și cultură gastronomică din Țara Oltului pe Valea Hârtibaciului. Acesta este cel de-al III-lea eveniment din acest an desfăşurat în cadrul programului Târgul de ţară, sub egida Anului European al Patrimoniului și al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Tradiții și cultură gastronomică din Țara Oltului pe Valea Hârtibaciului are ca scop promovarea produselor şi cultura gastronomică tradiţională din satul românesc.
,,La această ediție, Comuna Cîrțișoara se află în centrul atenției noastre. Vom reliefa în cadrul Târgului tradiția culinară, iar asta se va face prin pregătirea de mâncăruri și produse tradiționale ca zama de cârnați și sarmale tăiate cu barda. Totodată, vor fi prezentate obiceiuri și dansuri specifice zonei. Din Cîrțișoara vor veni gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori. Grupul școlar „Badea Cârțan” va face demonstrații de dansuri populare, iar solista Iulia Deleanu va interpreta cântece populare specifice zonei. Va fi prezentat și un vechi obicei al locului încă păstrat: împodobirea calului. Flăcăii satului, numiți călărași, împodobesc caii cu țesături tradiționale și alte podoabe, deschizând drumul alaiului de nuntă.”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.
În cadrul evenimentului, meșterii din comuna Cîrțișoara vor organiza două ateliere interactive de pictură pe sticlă și împletit corfe. Producătorii veniți din Țara Oltului vor comercializa legume, brânzeturi de oaie, pastramă de oaie, produse apicole, siropuri, pâine de casă și prăjituri tradiționale.
LOCAȚIE & ORAR: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Târgul de țară), 10-16

zamă de cârnați și sarmale tăiate cu barda la muzeul în aer liber în weekend

Ultima oră

Comentariul meu

Publică