invitație la târgul olarilor - în weekend în piața mare

Sâmbătă, 1 septembrie 2018, și duminică, 2 septembrie 2018, meșterii olari deschid târg în Piața Mare din municipiul Sibiu. „Târgul Olarilor”, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, își așteaptă vizitatorii între orele 9:00-20:00.

Peste 100 de meșteri olari din toate colţurile ţării, dar și din străinătate se reunesc în acest sfârșit de săptămână în centrul istoric al Sibiului, grație „Târgului Olarilor”, eveniment ajuns la ediția cu numărul 52.
Așa cum ne-au obișnuit, olarii oferă o gamă largă de produse decorative și utilitare. Totodată, meşterii vor dezvălui celor interesaţi tainele prelucrării lutului; prin intermediul demonstrațiilor la roata olarului, vizitatorii Târgului pătrund în atmosfera de atelier și cunosc etapele realizării obiectelor din lut. Mai mult, copii au posibilitatea să își exerseze îndemânarea în crearea și decorarea produselor din lut, în cadrul celor două ateliere coordonate de Ioan Briţă și Carolina Costineanu (din Dumbrava, judeţul Timiş) și de reprezentanții Atelierului Scout din Nocrich.
Ediția 2018 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Programul evenimentului:
Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 1 şi 2 septembrie 2018, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 20.00.
Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu. „Acţiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu”

Ultima oră

Comentariul meu