video – foto ”amenințare” pentru sibiu – răsare un mega aeroport în apropiere

Aeroportul din Sibiu o să aibă concurență serioasă cel puțin din anul 2020. Asta pentru că vecinii din Brașov vor construi un super aeroport la Codlea. Investiția se ridică la 57 de milioane euro.

Președintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă, schiţele viitorului terminal al Aeroportului care se construieşte la Ghimbav, anunță newsbv.ro.
Proiectul viitorului terminal ale Aeroportului și al turnului de control au fost realizate de arhitectul brașovean Dorin Ștefan. Turnul de control respect profilul primei hale a uzinei IAR, ulterior Tractorul. De asemenea, terminalul are ca elemente arhitectuale arcadele Bisericii Negre.
La eveniment au fost prezenți președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, prefectul Marian Rasaliu, Alexandru Anghel – coordonatorul proiectului Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav și George Scripcaru, primarul Brașovului.video – foto ”amenințare” pentru sibiu – răsare un mega aeroport în apropiere
Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului aeroportului, spune că terminalul va respecta o serie de cerințe pentru a asigura pasagerilor un confort și o ședere plăcută cu respectare normelor de securitate și a altor norme impuse de legislație, astfel încât să fie certificat ca aeroport internațional, dar și de a se putea extinde cu costuri minime.

YouTube video

Brașoveanul Dorin Ștefan este arhitectul care a prezentat soluția de arhitectură pentru terminal și turnul de control. El a precizat că a gândit terminalul ca o poartă de intrare în Țara Bârsei, unde monumentele sunt realizate sub influența stilului gotic transilvănean: „Aici, la Brașov, a fost prima întreprindere aeronautică. Conceptul arhitectural este, de fapt, o fuziune între goticul transilvănean modernusim. Am avut în vedere și hala fabricii de avioane realizată în anul 1930, hală care încă există și ar putea fi transformată în muzeu, dar și elemente moderne”.
Strcutura de rezistență a terminalului va fi realizată din grinzi de beton armat, iar acoperișul din sticlă și celule fotovoltatice, astfel încât să fie o clădire verde.

Consiliul Judeţean a făcut împrumuturi bancare pentru a finaliza aeroportul. Anul acesta se vor realiza căile de rulare, iar anul viitor – terminalul şi turnul de control. Conform graficului de lucrări, primul avion ar trebui să decoleze de la Braşov în 2020. În total, Aeroportul va costa 57 de milioane de euro. Citiți mai multe detalii pe newsbv.ro.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Brașovul va pieri de la an la an! Ce pot spune! Sunt alte orașe mari care au nevoie de Aeroport! Galați este unul dintre ele! De ce Aeroport la Brașov?
    Când acest oraș are pe o rază de 160 km, aeroporturi la Târgu Mureș și Sibiu? Este o ambiție personală, a celor de la Brașov! Sigur această investiție nu se ma materializa!
    Aeroportul Sibiu mai are nevoie de 2 piste plus lărgirea Terminalului în vederea SUMMITULUI UE DIN MAI 2019
    Aeroportul Din Brașov este în parteneriat privat bănuiesc!

  2. Braşovul , a avut mereu ghinion la investitii . Marele spital care avea deja amplasament stabilit la Harman , autostrada Braşov -Bors platforma feroviară de la Făgăraş ,toate au fost năruite odată cu venirea la putere a marelui şofer de vapor numit Băsescu. Pe Ceauşescu poate puteai să-l înţelegi că a făcut puşcărie în Braşov dar după revoluţie în afară de Căncescu care s-a implicat în proiectul aeroportului nu a mai fost nimeni. Este un lucru extraordinar că se face aeroport la Braşov şi chiar nu mă interesează opinia nici a sibienilor ,nici a bucureştenilor şi nici a târgumureşenilor , a oltenilor , a moldovenilor sau a celor care fac acum transporturi la diverse aeroporturi. Sunt tot felul de aşazişi specialişti care prezic chiar dacă nu-i întrabă nimeni tot felul poveşti de oportunitate etc. Aeroportul va fi util Braşovenilor celor din Covasna şi Hargita . Poate nu va fi un succes economic chiar din primul an dar vă asigur că în următorii economia Braşovului va fi stimulată peste aşteptările multora. Să dea Dumezeu să se facă căt mai repede .

  3. Poti spune si asa ,ambiție locală a unui oraș cu mult superior altora care au un aeroport ,poti si sa te înșeli in privinta unor lucruri firesti in alte părți ale lumi precum a avea sau nu un aeroport.din pacate mulți în țară aceasta vad doar un metru in fața ochilor si devin formatori de opinii.noroc cu orbi de la conducere.respect pentru cei ce vor sa faca ceva in tara asta indiferent de toti cei care transformă orice lucru in ceva pro sau contra de dragul circului.traiasca si cele două tabere de profitori ai circului….vor intra în istorie la rubrica …au trăit și ei în timpul celor care au facut ceva….cu bățul în mână.

  4. Tare mi-e teama ca aeroportul de la Brasov, va fi doar o cheltuiala de bani. Este adevarat ca Brasovul are multi turisti straini, pe care unii vor folosii aeroportul. In rest nu vad un trafic intern intre Brasov si Bucuresti, mai ales daca va fi facuta autostrada. La fel nu vad trafic pina la Sibiu, Tg Mures, sau Cluj. Probabil aeroportul din Brasov este o ambitie locala.