adio kilometri dați înapoi de samsari la mașini - rar a găsit o metodă de combatere

Cu siguranță că ați auzit măcar odată un prieten că se plânge că mașina cumpărată are kilometri dați înapoi, sau chiar tu te-ai confruntat cu această problemă. Ei bine cei de la RAR au găsit o metodă prin care să nu mai iei o astfel de țeapă.

Registrul Auto Român va lansa, în aproximativ două luni, o aplicaţie care va furniza dosarul de daune al oricărei maşini înmatriculate în România, anunță Digi24. Toţi cei care vor să cumpere o maşină second-hand vor putea afla, printr-un simplu SMS, numărul real de kilometri al autovehiculului, problemele tehnice avute de-a lungul timpului şi cazierul de daune, potrivit economica.net. Costul unei interogări va fi cuprins între 3 şi 5 euro.
În prezent, reprezentanţii Registrului Auto Român în colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară lucrează la baza de date a acestei aplicaţii, care va cuprinde toate maşinile înregistrate în ţară. Aplicaţia ar putea fi extinsă pentru a afla informaţii şi despre autovehiculele înregistrate în străinătate. Acesta va fi un instrument important pentru cei care îşi cumpără un automobil la mâna a doua cu atât mai mult cu cât, doar în primul semestru al anului, RAR a omologat 700.000 de maşini second-hand. În prezent, în România sunt înmatriculate 7,6 milioane de vehicule.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Mai putin probabil. Poti sa dai km inapoi inainte de fiecare data cand faci ITP si astfel nu se va putea stii niciodata cati km reali are masina si cand o cumperi nu ai cum sa stii adevarul despre acel autoturism. Multe masini se importa cu km dati inapoi din UE.

  2. Mai putin probabil. Poti sa iti dai km inapoi inainte de fiecare data cand faci ITP ai astfel nu se va putea stii niciodata cati km reali are masina si vand o cumperi nu ai cum sa stii adevarul despre acel autoturism. Multe masini se importa cu km dati inapoi din UE.