nereguli grave la instituții din subordinea consiliului județean sibiu - camera de conturi le-a descoperit

Un control efectuat de către Camera de Conturi la nivelul Consiliului Județean Sibiu și a instituțiilor din subordine, a scos la iveală mai multe nereguli. Acestea au fost descoperite la DGASPC Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie (foto) și la CNM Astra.

Un raport al Camerei de Conturi Sibiu a scos la iveală faptul că în mai multe instituții aflate sub oblăduirea Consiliului Județean, condus de către Daniela Cîmpean, s-au petrecut grave nereguli pe parcursul lui 2017. Camera de Conturi a descoperit că s-a creat prejudiciu la nu mai puțin de trei instituții.
Astfel s-a descoperit că DGASPC Sibiu ”a efectuat plăți nelegale către SC TTT Proiect Studio SRL, reprezentând servicii de elaborare a unor documentații tehnico-economice pentru diverse obiective de investiții, fără ca acestea să fie executate”. Prejudiciul se ridică la suma de 5.000 de lei.
Spitalul de Pneumoftiziologie a efectuat plăți nelegale reprezentând ”furnizarea, instalare și punere în funcțiune a unui echipament medical, fără ca acesta să îndeplinească specificațiile tehnice minimale prevăzute în caietul de sarcini”. Penalitățile stabilite sunt în cuantum de 7.588 de lei și se pare că au fost recuperate într-un final de la firma ce a furnizat echipamentul neconform.
În fine la Complexul Național Muzeal Astra s-a descoperit că unitatea aflată în subordinea CJ Sibiu, a efectuat plăți nelegale către SC Gabi Restaurări SRL Maramureș și SC C&I Sibcon SRL Sibiu, reprezentând ”lucrări de restaurare în vederea reconstruirii unor monumente etnografice/de arhitectură populară”, fără ca acestea să fie executate. Totuși între timp au fost executate lucrările constatate ca fiind neefectuate și achitate nelegal în sumă totală de aproximativ 19.000 de lei. Se pare că s-a încasat până la urmă suma de 44.023 de lei, cu titlu de penalități.
Consiliul Județean a ținut ”la preș” neregulile constatate, acestea fiind dezvăluite doar pentru că a trebuit ca raportul de la Camera de Conturi să fie prezentat în ședința ordinară a consilierilor județeni.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Krakrauss a furat miliarde si voi ne povestiti de gainariile astea? Adica la bitou era singurul functionar „model”???

    1. Ce tot indrugi, ai gresit numele – hotii nu-s de pe aici, au facut nunta mare si l-au platit pe Giulianni sa le „cante”cum vor e…