ultimul weekend de august - festivalul medieval, cap de afiș al evenimentelor din sibiu
foto: arhivă

Și…am ajuns la ultimul week-end de vară calendaristică. Lucrurile nu stau însă chiar așa rău, pentru că se anunță a fi unul cu temperaturi ridicate, așa că voia bună nu va fi stârnită de niciun nor. Și cum la Sibiu evenimente sunt mereu pentru toate gusturile, nici de această dată lucrurile nu stau altfel.

Și, evident, distracția începe unde altundeva decât în Cotton Pub by Night. Și pentru că tot va fi cald, terasa este cea mai potrivită pentru vineri seara, atunci când la platane va veni DJ Kiki Barnu. Nici nu mai încape îndoiala că distracția va fi una pe cinste, așa că cel mai bine ar fi să sunați la 0752268866 și să vă rezervați un loc.ultimul weekend de august - festivalul medieval, cap de afiș al evenimentelor din sibiu

Dar, înainte de distracția din club, vineri la amiază, continuă seria concertelor ”Vinerea Verde” la Biserica Evanghelică. Vineri, de la ora 12:15, în Ferula Bisericii, încep noi acorduri. În galeria Ferulei şi-a gasit locul provizoriu orga mică, Hahn, care va acompania toate cele 10 concerte, până la finalul lunii august.

Calfele călătoare vor putea fi văzute muncind, dar vor împărtăși din poveștile lor celor interesați în fiecare zi a finalului de săptămână, de la ora 12, în Piața Huet.

Evenimentul care se va întinde pe toate cele trei zile de week-end, și unul dintre cele mai așteptate, este Festivalul Medieval ”Cetăți Transilvane”. În Piața Mare vor veni domnițe, cavaleri, muzicieni. Detalii despre ce se va întâmpla acolo, găsiți aici.

ultimul weekend de august - festivalul medieval, cap de afiș al evenimentelor din sibiu

Documentarul ”Licu, o poveste românească”, regizat de Ana Dumitrescu și recompensat cu marele premiu la Festivalul Dock Leipzig 2017, va rula tot week-end-ul la Teatrul Gong. Vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 18 și 20 vor avea loc proiecțiile, așa că e timp destul să ajungeți să vedeți un film de excepție. Detalii despre el, aici.

Vineri noaptea, cea mai frumoasă competiție, Night Cross Challenge, se întoarce pentru a patra oară în Muzeul în Aer Liber. În premieră va fi organizată o cursă a copiiilor pe categorii de vârstă, iar startul celor două curse tradiționale, de 4,5 km, respectiv 9 km va fi dat la ore distincte, pentru a evita aglomerarea traseului. Night Cross Challenge constă într-o cursă de alergare pe o distanță de 4,5 km sau 9 km – pentru adulți, respectiv 500 m / 1000 m / 1500 m – pentru copii, startul fiind dat după înserare, din zona scenei de pe lac. Detalii aici.

Și pentru că se anunță temperaturi de peste 30 de grade la Sibiu, printre atâtea evenimente poate găsiți timp și pentru o bălăceală la una dintre piscinele din oraș și județ. Aici găsiți toate locațiile, prețurile și programul acestora.

Ultima oră

Comentariul meu