Pesta porcină invadează România – Focarul a ajuns la granițele Sibiului

Conform unor surse din ANSVSA, pesta porcină se extinde extrem de rapid în aproape toată România. Se pare că focarul este pe cale să ajungă și în Sibiu.

Oameni din ANSVSA, fostul Sanepid veterinar, s-au decis să vorbească pentru presa centrală şi să furnizeze probe „care arată iresponsabilitatea preşedintelui Geronimo Brănescu”.
Gripa porcină africană nu afectează sănătatea umană, dacă mănânci carne infestată nu te îmbolnăvești, dar ‘este mortală, ca Ebola, pentru porc’, explică specialiștii pentru libertatea.ro.
România are 4,4 milioane de porci, dintre care 1,4 în gospodăriile cetățenilor. Aceste mici gospodării sunt cele mai expuse.
Au început sacrificările în județele marcate cu ‘roșu’ pe hartă, socotite deja contaminate, în număr de 8.
Numărul județelor ‘roșii’ va crește, conform prognozelor Comisiei Europene, harta ascunsă de Guvern, la 13 într-o lună de acum înainte.
Județele ‘albastre’ sunt și ele în risc, acum în ele se interzice comercializarea cărnii.
Se omoară chiar și porcii sănătoși, pentru că e singura cale de a încerca să limitezi extinderea epidemiei.
Oamenii din interiorul ANSVSA sunt revoltați pentru că, dacă șefii numiți politic luau măsuri, nu s-ar fi ajuns aici!
Niște demnitari incompetenți și orgolioși, cu prieteni care se ocupă de import, pun în pericol industria românească a cărnii.
‘Încă de acum un an, din vara lui 2017, a existat un focar la Satu Mare și altul la Ceatalchioi în Tulcea, despre care noi am știut pe Intranetul instituției’, spun oamenii din ANSVSA.
În tot acest timp, Geronimo Brănescu, șeful ANSVSA, numit politic, n-a luat deciziile cerute de Reglamentul Comisiei Europene și propuse de colegii săi.
Abia acum, Geronimo Brănescu a dat o notă prin care cere ‘suspendarea târgurilor de animale’!
‘E foarte târziu și epidemia e mai mare decât se recunoaște. Sunt nu 60.000, ci peste 100.000 de animale afectate’, spun specialiștii instituției.
‘Viteza de răspândire a epidemiei este de 18 kilometri pe săptămână’, explică cei de la ANSVSA.
Sursele pun la dispoziția opiniei publice harta din 30 iulie 2018 și prognoza Comisiei Europene pentru ce se va întâmpla în luna august, în funcție de datele furnizate de la București.
Pe harta pe care autoritățile n-au făcut-o publică se vede cum județele ‘roșii’ sporesc, ca și cele ‘albastre’, afectate acum mai puțin, care se vor înroși, la rându-le, în timp.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică