De-a lungul celor 18 ediții ale festivalului medieval, organizatorii acestuia au știut întotdeauna cum să-și surprindă spectatorii. Concerte ale unor formații aflate în premieră în România, ateliere pentru meșteșuguri demult uitate și readuse la viață, demonstrații spectaculoase de luptă a cavalerilor, toate acestea și multe altele au încântat spectatori de toate vârstele și din toate țările.
Anul acesta însă este cu totul și cu totul special. Anul acesta două instituții de tradiție ale Sibiului își vor unii forțele pentru a crea ceva într-adevăr nemaivăzut. Casa de Cultură a Municipiului Sibiu alături de BC CSU Sibiu vor oferi sibienilor un moment de neuitat în cadrul paradei de deschidere a celei de-a 18-a ediții a Festivalului Medieval “Cetăţi Transilvane”.
Dorind să marcheze împlinirea a 20 de ani de la câştigarea ultimului titlu, baschetbaliştii sibieni vor lansa conceptul “Muschetarii”: “Pentru ei și pentru acest oraș care respiră baschet, BC CSU Sibiu are plăcerea de a demara o campanie de comunicare și marketing care se va derula de-a lungul întregului sezon 2018/2019 în jurul ideii ”După 20 de ani. Toți pentru unu, 1 pentru toți!”, jucătorii, fanii și întregul staff urmând să se identifice cu ideea de ”Muşchetari” și cu valorile ei.” reiese dintr-un comunicat remis de BC CSU Sibiu.
“Este normal să existe colaborare între instituțiile din același oraș. Suntem bucuroși să le putem oferi tot sprijinul nostru unor oameni, unei echipe, care a adus orașului atâtea momente de bucurie. Sunt cu atât mai fericit de faptul că îi putem ajuta să-și demareze campania în cadrul unui eveniment atât de iubit de public și așteptat de toată lumea an de an. Festivalul Medieval “Cetăţi Transilvane” este mai mult decât o sărbătoare a orașului. Este un nexus care aduce laolaltă oameni.” a declarant directorul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, domnul Ovidiu Ioan Dragoman.
Parada de deschidere a Festivalului Medieval “Cetăţi Transilvane” va avea loc Vineri, 24 august, începând de la ora 21 și va parcurge traseul: Turnul Dulgherilor – Parcul Cetății – Blvd. Nicolae Bălcescu – Piața Mare.
!!!
MUSCHETÁR, muschetari, s. m. Soldat infanterist înarmat cu muschetă în Evul Mediu; nobil care făcea parte din corpul de cavalerie în serviciu la curtea regilor Franței. [Var.: mușchetár s. m.] – Din fr. mousquetaire.