foto video cea mai nouă formă de protest din sibiu - mesaje pe clădirea de vizavi de colegiul gheorghe lazăr

Cea mai nouă formă de protest din Sibiu, orașul cu cele mai multe manifestații din țară, este un mesaj în versuri, scris pe clădirea de vizavi de Colegiul “Gheorghe Lazăr” , unde este profesoară Carmen Iohannis.

Dacă mesajul nu va fi șters până la începutul noului an școlar, soția președintelui Iohannis va citi mesajul zilnic, înainte să între la ore. Carmen Iohannis este obișnuită cu cererile protestare, după ce în ultimii ani, sibienii care au mărșăluit pe strada Bâlea, în fața casei președintelui, au scandat, aplaudat și intonat imnul aici.

N-avem nevoie de proteste, ci de o soluție
Mesajul este un manifest pașnic, care îndeamnă în mod indirect, la dialog pe protestatari și cei care sunt criticați de aceștia.
“N-avem nevoie de proteste, ci de o soluție. Sa rezolvam problema cu idei, o contribuție. Ca e buna sau mai dezvoltam în discuție. Face parte din procesul de evoluție. August 2018”, stă scris pe câțiva zeci de metri, pe clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr. Coincidență sau nu, acest mesaj a fost scris odată cu reluarea protestelor din centrul Sibiului.

YouTube video

Doru Apostol ne îndeamnă să păstrăm zidurile clădirilor curate
Organizatorul celor mai multe proteste din Sibiu, Doru Apostol, nu este de acord cu mesajele scrise pe clădiri, indiferent de conținut. “Eu zic că scrierea pe clădiri este asociată cu distrugerea. (…) Vor fi costuri, lavabilă, este și o chestiune de imagine. Genul acesta de exprimări, indiferent că sunt artistice, protestare, nu sunt de acord cu ele”, a declarant pentru Ora de Sibiu, Doru Apostol. Acesta crede că acest mesaj scris pe o clădire din centrul istoric al Sibiului va fi șters destul de rapid.

Proteste din interiorul apartamentelor: perdele cu steagurile României și al UE
Dacă în centrul Sibiului au apărut protestele pe case, un locatar din Blocul 82 de pe Bulevardul Vasile Milea, și-a lipit pe geamul apartamentului, mesajul “Bună dimineața. V-ați trezit???”. foto video cea mai nouă formă de protest din sibiu - mesaje pe clădirea de vizavi de colegiul gheorghe lazărFereastra are în loc de perdea, steagul României și pe cel al Uniunii Europene. Acest mesaj poate fi văzut de toți cei care trec zilnic pe Vasile Milea, aproape de trecerea de pietoni de la intersecția cu Vasile Aaron.

Dan Perjovschi – cel mai inventiv creator de mesaje
De departe, cel mai inventiv creator de mesaje protestare din Sibiu este artistul vizual Dan Perjovschi, cel care publică pe zidul Naționalului din oraș, transformat în singurul ziar orizontal din România. foto video cea mai nouă formă de protest din sibiu - mesaje pe clădirea de vizavi de colegiul gheorghe lazărDesenele și mesajele lui Perjovschi sunt deja cunoscute în mai multe muzee din lume, unde artistul expune.

Ultima oră

Comentariul meu