tarife noi pentru parcări în sibiu - patru zone de taxare. în centru prețurile cresc vertiginos

Municipalitatea sibiană vrea să reconfigureze sistemul de parcare în municipiul reședință de județ. Parcările sunt împărțite în patru zone: A, B, C și D. Cel mai mare tarif va fi în zona centrală. În Piața Mică, Cazarma 90 și Piața Teatrului prețurile se dublează.

’’Ținând cont de faptul că se impune o ajustare a tarifelor și extinderea timpului de taxare pentru a acoperi costurile de exploatare și de funcționare la parametri optimi și la un standard de calitate raportat la nevoile utilizatorilor, începând cu data de 1 noiembrie 2018 se stabilesc zonele tarifare pentru parcările cu plată din Municipiul Sibiu. Începând cu aceeași dată se aprobă tarifele de parcare și abonamentele pentru parcările din Municipiul Sibiu și cele pentru accesul autovehiculelor în zona pietonală din centrul istoric’’ se arată în proiectul aflat în dezbatere publică pe site-ul primăriei Sibiu.
Prima modificare este cea legată de faptul că la expirarea timpului de parcare taxat posesorul autovehiculului este obligat să părăsească parcarea. Timpul de staționare în parcare poate fi prelungit prin taxare repetată care se poate efectua în intervalul timpului de staționare achitat.

Adio parcare gratuită în zona Piața Cibin
Se stabilesc parcări cu plată de scurtă durată de maxim două ore de luni până duminică în intervalul orar 8.00- 22.00 pe bază de tichete de parcare următoarele parcări amenajate situate în zona Piața Cibin din Municipiul Sibiu: Piața Cibin p 2, Strada Malului (tronsonul dintre ieșirea din Strada Morilor și Strada Turnului). Strada Morilor (tronsonul dintre Piața Cibin și ieșirea dinspre Strada Malului), strada Dârstelor și strada Măsarilor (tronsonul dintre strada dogarilor și Piața Cibin). În parcările de scurtă durată nu sunt valabile abonamentele permisele de parcare și tichetele de parcare cu excepția tichetelor și a abonamentelor riverane emisă pentru zona B.

Cum se justifică mărirea prețurilor
În proiectul de dezbatere publică se spune că dat fiind faptul că aceste tarife de parcare și pentru accesul autovehiculelor în centrul istoric al municipiului Sibiu nu au mai fost actualizate de o perioadă lungă de timp și ținând cont de modernizarea și extinderea sistemului de plată al parcării, extinderea opțiunilor de plata a taxei de parcare prin dezvoltarea unei aplicații mobile și prin SMS, ’’se impune o ajustarea tarifelor și extinderea timpului de taxare pentru a acoperi costurile de exploatare și de funcționare la parametri optimi și la un standard de calitate a raportat la nevoile utilizatorilor. Creșterea tarifelor pentru parcare va avea drept consecință descongestionare a centrului orașului prin încurajarea utilizării parcărilor situate în zonele adiacente cele centrale’’.

Tarife și de patru ori mai mari
Tarifele de parcare pentru zona A sunt de 2 lei pe oră sau 10 lei pe zi, în zona B, tariful este de 2 lei pe oră, în zona C vom plăti un leu pe oră sau 10 lei pe zi și în zona D prețul este de un leu pe oră sau 10 lei pe zi. Tarifele practicate sunt de luni până duminică între orele 8 și 22.
S-au stabilit și tarife pentru parcările prevăzute cu sistem de acces cu barieră. Astfel în Piața Mică tarifele sunt de 2 lei pentru 30 de minute, în Cazarma 90 tariful este de 2 lei pe oră, iar în parcarea Piața Teatrului tariful este tot de 2 lei pe oră. ’’Durata maximă de parcare este de 24 de ore iar după expirarea perioadei maximă de parcare Conducătorul auto este obligat să părăsească parcarea cu excepția posesorilor de abonamente din Piața Mică. Pentru parcarea Piața teatrului tarifele intră în vigoare de la data adoptării prin hotărâre de consiliul local a regulamentului de acces al autovehiculelor în parcare’’, se mai arată în proiectul de dezbatere publică.tarife noi pentru parcări în sibiu - patru zone de taxare. în centru prețurile cresc vertiginos tarife noi pentru parcări în sibiu - patru zone de taxare. în centru prețurile cresc vertiginos tarife noi pentru parcări în sibiu - patru zone de taxare. în centru prețurile cresc vertiginos tarife noi pentru parcări în sibiu - patru zone de taxare. în centru prețurile cresc vertiginos tarife noi pentru parcări în sibiu - patru zone de taxare. în centru prețurile cresc vertiginos

Abonamentele scumpite și ele
Abonamentul lunar pentru proprietarii autovehiculelor persoane fizice sau juridice în parcările publice cu plată stradală au următoarele tarife. Zona A, 150 lei pe lună de mașină cu valabilitate în zona A,C și D. Zona C, 100 ,ei pe luna pentru o mașină cu valabilitate în zona C și D, iar în zona D tariful este de 50 lei pe luna de mașina cu valabilitate zona D. Răsfoiți mai jos tot proiectul aflat în dezbatere publică.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”231310″ /]

Ultima oră

Comentariul meu