18 bucătari sibieni la European Young Chef Award - Preselecția începe la ora 13 la Hanul Greweln din Mediaș

European Young Chef Award va avea loc anul acesta în două locații diferite din județ: Mediaș și Sibiu. Tinerii bucătari se vor întrece în tot felul de preparate, pentru ca la final unul dintre ei să fie desemnat câștigător. Drumul până acolo a început pentru fiecare dintre ei în bucătăria restaurantului unde lucrează deja și ar putea continua până la titlul de chef.

18 înscriși
În competiția de anul acesta a European Young Chef Award s-au înscris 18 tineri bucătari. Unul dintre criterii a fost să aibă vârsta între 18 și 26 de ani și domiciliul în județul Sibiu. Apoi, fiecare dintre ei a făcut un filmuleț de prezentare de tip selfie pe care l-au trimis organizatorilor.

”Anul acesta am decis ca cele două etape ale concursului să aibă loc în două locații diferite. Astfel, preselecția va avea loc în data de 11 august la Mediaș, la Hanul Greweln, de la ora 13. A doua etapă, cea de desemnare a finalistului, va avea loc în data de 19 august, la Sibiu, în Piața Mare, de la ora 17. Pentru ambele evenimente accesul publicului este liber. În plus, se va găti acolo, vor fi momente artistice, deci un eveniment în adevăratul sens”, spune Maximilian Drăgan, coordonatorul proiectului.

18 bucătari sibieni la European Young Chef Award - Preselecția începe la ora 13 la Hanul Greweln din Mediaș

Preparate tradiționale și reinterpretate
Ca să își asigure un loc în finala de la Sibiu, concurenții trebuie să impresioneze juriul la Mediaș. Acolo vor avea de pregătit un preparat tradițional, iar rețeta trebuie urmată întocmai. Asta spre deosebire de proba ce va avea loc la Sibiu, unde preparatul tradițional va fi reinterpretat în funcție de viziunea fiecărui concurent. Aici fiecare își va arăta măiestria cu adevărat.
Juriul va aprecia fiecare detaliu: de la felul în care va arăta farfuria, la gustul preparatului, la modalitatea în care s-a gătit și chiar cât de curat s-a desfășurat totul.

Preparatele concurenților trebuie neapărat să fie specifice zonei Sibiului, acesta fiind una din principalele cerințe.
Pe lângă toate aceste aspecte, tinerii bucătari vor trebui să demonstreze că știu limba engleză, și asta pentru că finalistul va reprezenta regiunea Sibiului în cadrul competiției internaționale European Young Chef Award, care se va deșfășura în același mod.
Așa că dacă vreți să susțineți unul dintre concurenți sau pur și simplu să participați la un eveniment de cooking și să aveți parte și de distracție, European Young chef Award trebuie trecut în agenda pe 11 și 19 august.

Ultima oră

Comentariul meu