video - fc hermannstadt joacă sâmbătă la chiajna. pelici și blănaru sunt optimiști

După remiza de la Tg. Mureș, cu Dunărea Călărași, scor 1-1, fotbaliștii sibieni vor încerca să recupereze punctele pierdute din deplasarea de la Chiajna. Sâmbătă, 11 august, de la ora 18:00, FC Hermannstadt întâlnește în deplasare pe Concordia, o echipă care are un singur punct după primele 3 etape.

Alexandru Pelici, antrenorul principal al echipei sibiene, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că speră ca jucătorii săi să se acomodeze repede cu terenul artificial al stadionului din Chiajna și să facă tot posibilul pentru a obține cel puțin un punct.
”Vom întâlni o echipă care, cu siguranță, va dori să-și fructifice avantajul terenului propriu, o echipă care a câștigat un singur punct în primele 3 etape și care, sunt convins, va face tot posibilul să câștige acest joc. Va fi un meci care se va desfășura pe o suprafață sintetică. Sperăm să ne acomodăm cât mai repede cu ea. (…) Nu trebuie să uităm că Chiajna are jucători valoroși, are un antrenor care a fost la naționala României, dar asta nu trebuie să ne împiedice să credem în șansa noastră. Avem șansa noastră și încercăm să o fructificăm la maximum”, a spus Pelici.
Tehnicianul ”alb-roșilor” nu se va putea baza în meciul cu Concordia pe Toma Niga și Daniel Tătar. ”Din păcate, au apărut două probleme de ordin medical. Tătar e incert încă de la finalul meciului cu Dunărea, iar Toma Niga s-a accidentat la antrenamentul de alaltăieri și e ieșit din calcule pentru o perioadă mai îndelungată. În rest, tot lotul este valid. Sperăm să fim inspirați și să ne întoarcem cu punct sau puncte”, a mai afirmat antrenorul echipei FC Hermannstadt.
Alexandru Pelici este nemulțumit de numărul punctelor pe care le are echipa sa după 3 etape și susține că semieșecul cu Dunărea Călărași a făcut ca sibienii să coboare nouă locuri în clasament. ”Nu mă mulțumesc cele 4 puncte. Ar fi trebuit să avem 6. Diferența e că suntem pe locul 10, când puteam fi pe locul. Vedeți că fiecare punct contează. E un campionat în care va fi bătaie mare pentru fiecare punct, dovadă că nicio echipă nu are maximum de puncte după 3 etape”, a adăugat tehnicianul.

Blănaru: ”Nu ne rămâne decât să privim partea plină a paharului”
Și atacantul Ștefan Blănaru, cel care a înscris ambele goluri ale echipei sibiene în meciurile din primele 3 etape, e de părere că FC Hermannstadt ar fi trebuit să aibă 6 puncte, și nu 4. Vârful de atac consideră că atât el, cât și coechipierii, ar trebui să se concentreze pe următoarele două meciuri, cele cu ilfovenii de la Chiajna, respectiv Voluntari. În plus, Blănaru consideră că meritul e al întregii echipe, precum și al staff-ului tehnic, pentru rezultatele de până acum, chiar dacă el e cel care a înscris atât în victoria cu Sepsi, cât și în partida cu Dunărea Călărași.
”Toată echipa a adus aceste puncte, antrenorii, toți jucătorii… Speram să avem mai multe puncte. Cel puțin 6 le-am avut în buzunar. Nu ne rămâne acum decât să câștigăm punctele la Chiajna și să privim partea plină a paharului. După Chiajna, va urma un nou meci acasă, cu FC Voluntari, o echipă de calibrul nostru, din care putem să scoatem toate cele 3 puncte.
Toată lumea a fost supărată la finalul meciului cu Dunărea. La pauză, domnul Pelici ne-a spus că avem 3 puncte mari și trebuie să ținem de ele. Probabil ar fi trebuit să mai marcăm încă cel puțin un gol, atunci toate punctele ar fi fost ale noastre”, a afirmat Blănaru.
Atacantul s-a arătat bucuros că a intrat în vederile finanțatorului vicecampioanei FCSB, dar spune că deocamdată e sub contract cu FC Hermannstadt și va face tot posibilul să își ajute cât mai mult actuala echipă.
”Dacă există vreun interes pentru mine, sunt bucuros, mă motivează. Dar, toți cei care suntem aici, de la antrenori la jucătorii, am intrat în atenția FCSB-ului. Nu-mi rămâne decât să încerc să înscriu cât mai multe goluri și vom vedea după aceea ce va fi. Vă dați seama că fiecare jucător, atunci când se apucă de fotbal, visează să ajungă la o echipă de top din România. La fel și eu, dar acum sunt la FC Hermannstadt și mă străduiesc să dau tot ce pot pentru această echipă”, a mai spus Blănaru.
Meciul dintre Concordia Chiajna și FC Hermannstadt va avea loc sâmbătă, 11 august, de la ora 18:00. Înaintea acestei confruntări, echipa sibiană ocupă locul 10 în clasamentul Ligii 1, cu 4 puncte, iar ilfovenii sunt penultimii, având un singur punct.

Ultima oră

Comentariul meu