video - csu sibiu anunță noi transferuri - au venit isaiah philmore și alex varga

CSU Sibiu a parafat o înțelegere pe un sezon cu Isaiah Philmore (28 de ani, 2.03 metri, 104 kilograme, naționalitate americană și germană), un pivot școlit la echipe de top din puternicul campionat Bundesliga. În echipa galben-albastră sosește în această vară și Alexandru Cristian Varga (1.93, posesor al pașaportului român și al celui italian), un tânăr care a început baschetul la ACS Dan Dacian.

Isaiah este originar din Texas și a absolvit cursurile universității Xavier, alături de care a ajuns în semifinalele conferinței Big East (9.3 puncte și 5 recuperări). Nedraftat în NBA, Philmore a luat drumul Europei și a ajuns în Germania.
Mai întâi la Ratiopharm Ulm, noul nostru jucător a debutat în FIBA Eurochallenge. A urmat trecerea la Telekom Bonn și o experiență în Eurocup.
Dorindu-și un rol mai important, Isaiah a trecut la Walter Tigers, fosta echipă a lui Kris Richard și actualul club al lui Tyler Laser. În aproximativ 20 de minute pe meci, ”Phil” a bifat 10 puncte pe meci, 41.7%-3P și 80% libere și 3.8 recuperări, dovedind o energie uriașă în jocul de tranziție și o aruncare de la distanță pe care și-a îmbunătățit-o în ultimii ani. Aceste evoluții l-au propulsat în All Star Game-ul Germaniei.
În ultimul sezon și-a dorit să revină în circuitul european, semnând cu EWE Baskets Oldenburg, formație care a jucat în Basketball Champions League. Minutele sale au scăzut însă a reușit să mențină o eficiență ridicată și medii de aproximativ 6 puncte și 2 recuperări, cu procentaje bune la aruncări. Rămân drept referință partidele de excepție cu Telekom (16 puncte și 13 puncte + 8 recuperări în manșa retur), Enisey Krasnoyarsk (14 puncte) și Hapoel Holon (11 puncte).
Cu un look asemănător cu cel al lui Amar’e Stoudemire, Isaiah este nerăbdător să facă acest pas important în cariera sa, sub comanda lui Dan Fleșeriu.

YouTube video

Philmore va ajunge la Sibiu un pic mai târziu decât restul colegilor, urmând să devină tată pentru prima dată în perioada imediat următoare.

Alex Varga se alătură legiunii “vulturilor tineri”
Născut în 1999 la București, Alexandru Cristian Varga (1.93, posesor al pașaportului român și al celui italian) a început baschetul la ACS Dan Dacian. Alături de acest club el a câștigat mai multe trofee la categoriile de juniori, aflându-se în vizorul loturilor naționale și a programului ”Perform Baschet”.
Familia lui a decis să se mute în Italia, dar Alex nu a stat departe de baschet și, după ce și-a rezolvat problema actelor, a semnat în Serie B, la Scauri. ”Necunoscut” în peisajul Ligii Naționale a României, Varga se va alătura lotului condus de Dan Fleșeriu și Cătălin Vulc, urmând a-și întâlni mai mulți colegi de generație. El s-a arătat încântat și uluit de rapiditatea cu care s-au desfășurat toate tratativele, fiind dornic să arate ce poate.
Varga evoluează pe poziția de extremă și este cunoscut drept un foarte bun apărător și un jucător cu un fizic deosebit

Ultima oră

Comentariul meu