Pasagerii încântați că pot să citească în avion cărți din aeroport la Sibiu

Numărul pasagerilor care zboară de la Sibiu către diferite destinații și împrumută o carte de la biblioteca deschisă de curând în aeroport, este în creștere de la o săptâmână la alta.

Cel puţin 50 de pasageri din toată lumea, care călătoresc cu avionul spre şi de la Sibiu, împrumută zilnic o carte din biblioteca amplasată în Aeroportul Internaţional, singura de acest fel din România, astfel încât au fost deja epuizate mai mult de jumătate din titlurile expuse, a precizat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandra Păcurar.
Potrivit sursei citate, peste 700 de cărţi, în special beletristică, dar şi volume de călătorie, care descriu istoria şi tradiţiile judeţului Sibiu, au luat calea aerului, spre Europa, cu ajutorul acestei biblioteci inedite.
„Proiectul ‘Reader on Board’ confirmă. Peste 60% din volumele puse la dispoziţie de iniţiatorii programului, Biblioteca Judeţeană Astra şi Aeroportul Internaţional Sibiu, au luat drumul aerului, spre deliciul intelectual al pasagerilor noştri, de toate vârstele, naţionalităţile, culturile, etc. Este evidentă surpriza, încântarea şi preocuparea pentru cărţile din raft. S-a observat interesul pentru cărţile de beletristică în limba engleză şi pentru volumele despre istoria şi tradiţiile judeţului Sibiu. Este vorba de 700 de unităţi de bibliotecă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Sibiu.
Cei care au împrumutat cărţile nu le-au returnat încă, iar ca să nu rămână fără cărţi, conducerea aeroportului sibian a decis să completeze colecţia cu noi titluri de actualitate şi de interes general, la începutul lunii septembrie, a mai spus Alexandra Păcurar.
Biblioteca din aeroportul sibian a fost inaugurată în urmă cu două săptămâni, cu 1.500 de cărţi în şapte limbi.
Cei care vor sosi sau vor pleca de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu pot împrumuta cel puţin o carte din cele 700 rămase, în limbile engleză, română, germană, maghiară, franceză, spaniolă şi italiană. Cărţile pot fi împrumutate gratis, cu scopul încurajării lecturii în spaţii neconvenţionale şi a petrecerii timpului de aşteptare într-un mod plăcut şi util. Titlurile selectate se încadrează în diferite domenii, preponderent beletristică, management, istorie şi tradiţii locale, dezvoltare personală, carte pentru copii.
„Recomandăm returnarea volumului, atunci când este posibil, în două variante: în raftul din aeroportul sibian sau la sediul central al Bibliotecii. Când situaţia anulează posibilitatea de întoarcere a cărţii în colecţie, acesteia îi revine automat statutul de ‘ambasador al Bibliotecii publice sibiene’ într-o casă, într-o şcoală, într-un raft al unei biblioteci de pe un alt meridian, într-o altă colecţie de carte, acolo unde este nevoie de ea, conectând personajele lumii într-o reţea de cititori made in Sibiu, România. Toate volumele sunt marcate cu însemnele campaniei şi cu adresele de contact, adresele bazelor noastre de date, pagina FB a campaniei, etc.”, a declarat coordonatoarea proiectului, Anca Vasilescu.
Cărţile provin de la Biblioteca Judeţeană ASTRA şi sibienii sunt încurajaţi să doneze titluri pentru această bibliotecă inedită

Ultima oră

Comentariul meu