Două premii de câte 1.500 de lei și alte două mențiuni de câte 500 de lei sunt oferite celor mai sănătoase și frumoase grădini din municipiul Sibiu. Premiile pot fi câștigate de către cei care se înscriu în cadrul celui de-al doilea concurs al proiectului “Grădina mea de la oraș“, acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu prin intermediul Agendei comunității.
Proiectul “Grădina mea de la oraș“ are drept scop răspândirea în municipiul Sibiu a obiceiului de a cultiva legume fie în spații amenajate pe balcon ori terasă, fie – evident – în jurul casei, de cei care locuiesc în astfel de clădiri.
După un prim concurs în cadrul căruia au fost oferite 14 kituri de grădinărit, în cadrul proiectului este lansat un al doilea concurs care are rostul de a răsplăti munca celor care folosesc legume proaspete din propria lor grădină, fie că este amenajată pe balcon, fie în jurul casei.
Care sunt regulile?
Pentru a participa la concurs, trebuie să postați cel mult trei fotografii utilizând formularul în cadrul secțiunii creată pentru acest proiect, secțiune care poate fi accesată aici: http://www.turnulsfatului.ro/galerie-concurs/. Numele postat în cadrul concursului poate fi și un pseudonim, dar datele de contact (care nu vor fi făcute publice – telefon, adresă de mail) trebuie să fie reale și valide.
În fotografiile pe care le postați sunteți îndemnați să surprindeți cât mai elocvent grădina amenajată fie pe balcon, fie în jurul casei. Totodată, este recomandat să completați și câmpurile aferente descrierii fotografiilor, în care să oferiți detalii despre felul legumelor crescute, dar și detalii despre modul în care vă îngrijiți grădina.
Juriul va puncta grădinile înscrise în cadrul concursului atât prin prisma aspectului acestora (modul de îngrijire a plantelor), cât și pe baza informațiilor furnizate referitor la metodele aplicate (ce fel de îngrășământ folosiți, dacă utilizați sau nu substanțe de combatere a dăunătorilor și ce fel, dacă procedați și la rotația culturilor etc).
Juriul este format din trei persoane, ale căror nume vor fi anunțate la finalul concursului. Pe baza punctajelor acordate de juriu (format din specialiști în grădinărit și alimentație publică), vor fi desemnate cele două grădini câștigătoare ale câte unui premiu de 1.500 de lei, net. Unul din premii va fi acordat grădinii amenajate pe balcon ori terasă și care a întrunit cel mai mare punctaj, iar cel de-al doilea mare premiu grădinii din jurul casei care a întrunit cel mai mare punctaj.
În caz de egalitate, juriul va fi rugat să departajeze finaliștii. Înainte de a fi anunțați câștigătorii în mod public, aceștia trebuie să permită unuia reprezentanții organizatorilor concursului să se deplaseze la domiciliul lor, pentru a verifica acuratețea imaginilor înscrise în concurs (cu alte cuvinte dacă respectivele grădini și există în realitate).Important: Cei care pot participa la concurs sunt doar persoanele care locuiesc în municipiul Sibiu. De asemenea, grădinile înscrise în concurs trebuie să fie în interiorul municipiului Sibiu. Cei care nu îndeplinesc aceste condiții vor fi descalificați.
Și publicul alege
Pe lângă cele două premii de câte 1.500 de lei care vor fi acordate în baza deciziei juriului celor mai frumoase grădini de balcon, respectiv din jurul casei, și sibienii sunt cei care pot decide câștigătorii a două mențiuni. Fiecare din această mențiune are valoarea de 500 de lei.
Câștigătoarele acestor mențiunii sunt grădinile ale căror fotografii postate în cadrul concursului primesc cele mai multe voturi.
Fotografiile din concurs pot fi votate utilizând butonul de apreciere (“like“) postat în dreptul fiecărei fotografii, buton care – pentru a evita votul multipul – ia în calcul contul de Facebook al celui care votează.
În caz de egalitate de voturi, juriul va fi cel care va decide câștigătorii mențiunilor, dintre fotografiile cu cel mai mare număr de aprecieri.
Înainte de a fi anunțați câștigătorii mențiunilor în mod public, aceștia trebuie să permită unuia reprezentanții organizatorilor să se deplaseze la domiciliul lor, pentru a verifica acuratețea imaginilor înscrise în concurs (cu alte cuvinte dacă respectivele grădini și există în realitate).
Precizare: Vizita va fi făcută doar la grădinile desemnate câștigătoare, după data de 12 august, data limită de înscriere în concurs.
Termene
Cei care doresc să participe la concurs își pot înscrie fotografiile în cadrul acestuia până, cel mai târziu, duminică, 12 august. Juriul va delibera în cursul zilei de luni, 13 august, iar câștigătorii vor fi anunțați public ulterior, după finalizarea verificărilor din teren.
În situația în care persoanele ale căror grădini desemnate câștigătoare nu pot asigura accesul reprezentantului organizatorilor concursului la grădină, pentru a verifica veridicitatea fotografiilor, în termen de 24 de ore de la momentul în care au fost înștiințați, va fi desemnat drept câștigătoare grădina care a întrunit următorul punctaj.
Aceeași regulă se va aplica și în cazul grădinilor desemnate câștigătoare ale mențiunilor.
În cazul în care datele de contact transmise de concurenți nu sunt reale (adresa de mail nu este validă, numerele de telefon nu sunt alocate etc), fotografiile vor fi descalificate din concurs.
Acesta este un material publicat în cadrul proiectului “Grădina mea de la oraș“, inițiat de Turnul Sfatului cu susținerea administrației locale. Scopul proiectului este acela de a determina cât mai mulți sibieni să își amenajeze o grădină de legume în balcon sau în jurul casei. Detalii despre acest proiect puteți găsi aici: http://www.turnulsfatului.ro/categorie/gradina-mea-de-la-oras/
“Grădina mea de la oraș“ este o acțiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității. Sponsor principal: Oasis Partener: Grădina Verde Sibiu