Locuitorii de pe strada Izvorului din Cisnădie au ajuns la capătul puterilor. Oamneii spun că încă de când s-au mutat, în anul 2011, apa de la robinetele lor este maro și nu poate fi consumată.
Fără apă potabilă
Pe strada Izvorului din Cisnădie s-au construit clădiri de tip duplex. În anul 2011 s-au mutat acolo aproximativ 30 de familii. Dar, încă de atunci, apa de la robinete este maro și evident că nu poate fi băută. ”Noi nu am fost anunțați că apa nu este potabilă. Am descoperit asta după ce ne-am mutat. Am făcut de atunci nenumărate sesizări la Apă Canal, dar până acum niciun rezultat. Și noi plătim facturi”, se plâng locatarii.
Oamenii spun că pentru a-și procura apă de băut ori o cumpără din magazin ori merg la un izvor în Sadu. ”Nu este posibil așa ceva. Dacă punem la socoteală drumurile până la Sadu din 2011 se adună niște costuri enorme. Mai toate familiile au copii până în 5 ani. Vă dați seama cum e să le facem baie cu apă maro. Nici hainele nu le putem spăla decât atunci când vedem că apa este cât de cât curată”, se plâng locatarii.
Fără apă de o săptămână
Oamenii sunt nemulțumiți și de faptul că de o săptămână au rămas fără apă la robinete. ”Nu mai vine nici măcar apa aia murdară. Cei de la Apă Canal au trimis cisterne de la 12 la ora 5. În intervalul ăsta toată lumea e le serviciu. Cum să mergem să luăm apă? E o situație anormală, să vii acasă și să te speli la bidon, să speli copiii la bidon sau să mergi pe la cunoștințe să faci un duș”, spun oamenii.
Apă Canal cunoaște situația
Reprezentanții Apă Canal spun că știu de situația celor de pe strada Izvorului. ”Se cunoaște situația de acolo. Atunci când s-au construit casele nu era rețea de apă potabilă în zonă. Oamenii au fost legați la o aducțiune, deci la o sursă de apă netratată, apă brută. Ei nu plătesc facturi pentru apă potabilă, ci pentru apă brută. Pentru că sunt legați la o astfel de aducțiune, atunci când noi o închidem din diferite motive, ei rămân fără apă. Așa cum s-a întâmplat acum, când e închisă aducțiunea de la Sadu după ce conducta a fost ruptă de niște stânci săptămâna trecută. Acolo e nevoie de lucrări mari, iar apa este întreruptă”, a explicat Thomas Roth, purtător de cuvânt Apă Canal SA.