salteaua de pat: prietenul de nădejde al unui somn odihnitor

Nu ar trebui să mai contenim în dispute. Beneficiile somnului și importanța unui program stabil de odihnă sunt certe pentru a menține un nivel optim al sănătății, însă există și numeroase studii care atestă că organismul are nevoie de minimum 8 ore de somn zilnic. Totuși, ce faci atunci când nici în cele 8 ore alocate somnului nu te poți odihni? Este nevoie de o atenție sporită asupra condițiilor în care îți realizezi somnul și ce anume îți perturbă odihna. Poate că o masă nesănătoasă chiar înainte de a dormi sau culcatul la ore mult prea târzii sunt unii dintre factori, însă dacă au fost doar excepții și în restul timpului încerci să ai o rutină corectă a somnului și totuși ai probleme cu somnul, atunci poate că ar trebui să iei în calcul schimbarea saltelei.

salteaua de pat: prietenul de nădejde al unui somn odihnitor

Dacă în prea multe dimineți te-ai trezit amorțit, cu dureri de spate, dureri de cap și o stare generală de oboseală, atunci este posibil ca salteaua pe care dormi să fie cauza principală. Multe persoane merg pe premisa că salteaua nu este un obiect pe care să trebuiască să îl schimbe de prea multe ori, însă este cu adevărat esențial să urmăm recomandarea specialiștilor de a înlocui orice saltele sunt în uz deja de 10 ani. Pe lângă faptul că aceste saltele nu mai sunt la fel de confortabile, iar materialele s-au uzat, trebuie să fim precauți în legătură cu acarienii, praful în exces și bacteriile pe care saltelele vechi le depozitează.

Ce urmărim, totuși, atunci când vrem să achiziționăm o nouă saltea dintre atât de multe modele de saltele de pat? În niciun caz nu trebuie să ne lăsăm induși în eroare de prima saltea foarte moale, în care corpul se adâncește întrucât coloana vertebrală are nevoie de relaxare într-o poziție normală, care să țină vertebrele drepte. Un sfat este să urmărești nivelul de confort al saltelelor, iar un indicator al acestuia este matlasarea saltelei din structura interioară a acesteia. Gradul de moliciune și confort al saltelei variază în funcție de compoziția straturilor de matlaseu, putând varia de la lână, bumbac, fibre sintetice, la spumă cu memorie sau latex natural, așa că orientează-te către acele saltele care au un aspect mai „umflat” pentru că acestea vor fi cele care asigură relaxare corpului.

Mai mult, trebuie să știi și că saltelele înalte sunt automat mult mai confortabile și benefice pentru un somn ideal. Astfel, mai multe straturi incluse în matlasare sunt echivalente cu și mai multă destindere. Pentru acele saltele de pat din spumă sau latex natural este nevoie ca înălțimea acestora să fie de cel puțin 19 cm, pe când în cazul saltelelor cu arcuri, înălțimea saltelei trebuie să fie de minimum 22 cm.

Poți evita ca salteaua să se uzeze prea repede curățând-o regulat cu aparate specializate și soluții întocmai. Mai mult, utilizează întotdeauna o protective de saltea și mai apoi așează așternuturile pe acestea. Vei evita frecarea sau expunerea direct la pete a saltelei tale. Pentru a face achiziția corectă, informează-te în prealabil și cunoaște care îți sunt nevoile e care o saltea ideală ți le poate îndeplini.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică