pistoalele cu bile de plastic pentru airsoft – jocul legal de-a războiul!

România este una dintre țările în care deținerea de arme este o chestiune strict reglementată, achiziționarea unui pistol ne-letal, realizându-se numai în conformitate cu prevederile stipulate în Legea armelor și munițiilor. Cu toate acestea, există o categorie de arme care pot fi achiziționate în mod legal și pentru care nu sunt solicitate avize speciale, acestea fiind disponibile spre achiziționare direct de pe site-uri specializate. Este vorba despre pistoale cu bile de plastic pentru airsoft (pe http://www.airsoft.ro/Bile-29 o să găsești una dintre cele mai selective colecții, cu variate modele care sunt 100% replici fidele, realizate după arme reale) și de tot felul de arme dedicate acestui sport.

Diferența între posesorii de arme de airsoft și cei care dețin armele care necesită permise speciale

Airsoftul este unul dintre sporturile care beneficiază de o popularitate în creștere în România, dovadă în acest sens fiind numeroasele cluburi și asociații de joc care s-au înființat de-a lungul ultimilor ani. Bazându-se pe asumarea responsabilității și pe însușirea unor principii superioare, practicanții de airsoft știu că deținerea unei arme care face parte din categoria celor dedicate acestui joc implică folosirea acesteia doar pe un teren de joc omologat.

În momentul în care un practicant se deplasează către terenul de luptă, va respecta întocmai ghidul de transport al armei, care va fi ținută într-o husă specială, niciodată la vedere. Transportul unor astfel de arme implică respectarea celorlalți, astfel că, niciodată nu este permisă afișarea cu o armă de airsoft într-o locație sau spațiu public. Responsabilitatea deținerii și manipulării unor astfel de replici este unul dintre principiile care guvernează relațiile dintre practicanții acestui sport.

Foarte ușor poate fi confundată o armă de airsoft cu una reală, dat fiind faptul că este o copie fidelă, la un raport de 1:1 cu o armă reală. Tocmai pentru a fi evitate astfel de confuzii, jucătorii de airsoft beneficiază de un instructaj special, astfel încât apariția unor situații în care armele dedicate în mod exclusiv acestui joc să fie folosite în scopuri private și cu un caracter nelegal. Un practicant de airsoft nu-și va “flutura” arma în văzul celorlalți pentru a-și demonstra superioritatea, pentru că superioritatea sa este dată tocmai de faptul că știe să-și țină arma la locul ei!

Dincolo de respectul pe care un practicant de airsoft îl datorează sieși și semenilor săi, acesta trebuie să manifeste un respect deosebit și pentru arma sa. Pe  Airsoft.ro vei descoperi o gamă variată de arme concepute pentru a-i asigura unui jucător avantaje reale în timpul desfășurării unei sesiuni de joc de airsoft, așa că, atunci când ai nevoie de o replică de armă care să te reprezinte în totalitate, aici o vei găsi! Bucură-te de avantajele acestui sport în care poți să te redescoperi de fiecare dată și în care poți să ai parte de armele cele mai interesante și pe care le poți utiliza într-un mediu sigur și legal!

Ultima oră

Comentariul meu