sibianul pentru care muzica e un job full-time. sergiu bolotă are o voce minunată!
Foto Iulia Tenovici

Spune că muzica pentru el înseamnă toată viața lui. Este fericit că a reușit să facă din muzică un job, din care să poată trăi. Este vorba despre Segiu Bolotă, un sibian care e pasionat de sunete și care vrea să transmită un mesaj special – muzica este viață și bucurie. Și reușește, pentru că are din ce în ce mai mulți fani.

A crescut cu muzică
Sergiu are acum 32 de ani. Dar, de când se știe în familia lui muzica a ocupat un loc important. ”Fratele și tatăl meu au cântat la biserică. Compuneau melodii creștine, dar cântau mereu și acasă. Iar eu, fiind mai mic, mă uitam cu admirație la ei și îmi doream să fiu la fel”, își amintește Sergiu. Așa că, pe atunci un copil, Sergiu a început și el cânte. La serbări, apoi în corul școlii, apoi la Biserică, până când a ajuns să își compună singur melodiile.
”La un moment dat mi-am dat seama că pot să și compun, așa că încet- încet am început să fac și lucrul ăsta. Îmi aduce o satisfacție aparte să cânt melodiile compuse de mine”, spune Sergiu.

sibianul pentru care muzica e un job full-time. sergiu bolotă are o voce minunată!
Foto Claudiu Hegedus

Autodidact
Sergiu cântă la chitară, lucru pe care l-a învățat singur. ”Nu am făcut o școală de muzică. Am învățat să cânt la chitară de pe internet, de acolo am studiat. De 6 luni cânt și cu vocea, am început să iau lecții de canto”, spune sibianul.
Talentul și dorința de a cânta cât mai mult l-au impulsionat pe Sergiu. Prima ”ieșire„ în public a fost în anul 2014 când a cântat în Librăria Habitus. Apoi a fost solicitat în mai multe cafenele din Sibiu, și așa și-a dat seama că poate avea succes. În 2015 avea concerte și în alte orașe din România, iar apoi și-a deschis un canal de YouTube – Segiu Bolotă.

YouTube video

”Cânt și cover-uri, dar până acum am 11 piese compuse de mine și lansate. Stilul e pop, dar nu este unul foarte comercial. Mă diferențiez cumva de ceea ce este pe piață acum și ce este în vogă. Dar, am mesajul meu printr-o muzică ce transmite fericire și faptul că viața e frumoasă și merită trăită”, spune Sergiu.

YouTube video

Planuri mari
Sergiu a plecat la București, pentru că acolo piața muzicală îi poate oferi mai multe. Cântă în două localuri din Capitală. ”Muzica este totul pentru mine, nu aș putea face altceva. Și de aceea mă bucur că am reușit să îmi găsesc un drum în direcția aceasta și să reușesc să trăiesc din muzică. Este extraordinar să mă duc la un job la care cânt, este un vis devenit realitate”, spune sibianul.

sibianul pentru care muzica e un job full-time. sergiu bolotă are o voce minunată!

Sergiu își dorește să formeze un band cu care să cânte, iar în cel mai scurt timp să scoată un album. ”Eu am scos un EP, adică un album cu 5 piese, în 2016. Se numea Lumini, dara cum vreau să scot un album întreg. Am și alte piese pe care le voi lansa anul acesta, și așa sper ca muzica mea să fie din ce în ce mai cunoscută, mesajul meu să fie transmis”, spune Sergiu.

Ultima oră

Comentariul meu