Sibiul se află între primele patru orașe ale țării în care s-au înregistrat cele mai multe tranzacții imobiliare. Este devansat doar de București, Cluj și Brașov, dar urmat de Arad și Piatra Neamț.
Ponderea cea mai mare a tranzacţiilor s-a înregistrat pe segmentul rezidenţial (72%). RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate, a înregistrat o evoluţie de circa 35% a încasărilor, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Potrivit reprezentanţilor săi, compania a intermediat în perioada de timp menţionată peste 1,000 de tranzacţii imobiliare, în valoare de 40 de milioane de euro, în creştere comparativ cu S1 2017.
Totodată, valoarea comisioanelor totale încasate din intermedierile imobiliare în S1 2018, este cu 35% mai mare comparativ cu acelaşi interval din anul precedent. „În primul semestru din 2018, RE/MAX România a cunoscut o creştere constantă a afacerilor, tendinţă ce a marcat evoluţia companiei în ultima vreme. Suntem de părere că aceasta se va menţine şi în perioada următoare şi se va reflecta în toate direcţiile de dezvoltare a companiei, de la volumul, respectiv valoarea tranzacţiilor intermediate, până la extinderea reţelei cu noi birouri şi agenţi”, a declarat Răzvan Cuc, Director Regional.
Cele mai multe intermedieri au avut loc în aceleaşi oraşe aflate şi în topurile precedente – Bucureşti, Cluj şi Braşov – pieţe ce cunosc un potenţial crescut în domeniul imobiliar. Dintre acestea, birourile din Bucureşti, Cluj, Braşov au intermediat cel mai mare număr de tranzacţii, urmate în clasament de cele din Sibiu, Arad şi Piatra Neamţ.
În ceea ce priveşte tipul de proprietăţi tranzacţionate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidenţial a fost de 72%, urmate de cele comerciale (11%), industriale (9%) şi terenuri (8%). În total, în perioada menţionată, birourile RE/MAX au intermediat 84% vânzări şi 16% închirieri. Principalele oraşe care vor cunoaşte o dinamică deosebită în ceea ce priveşte tranzacţiile imobiliare din perioada următoare sunt Cluj, Bucureşti şi Timişoara, pieţe cu tradiţie sau potenţial de dezvoltare economică şi imobiliară.
Cifră de afaceri de 2,8 milioane de euro
Pe fondul rezultatelor înregistrate atât anul trecut, cât şi în prima parte a acestui an, compania mizează, în continuare, pe o ascensiune constantă. Astfel, estimează până la finele lui 2018 o cifră de afaceri de până la 2,8 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 40% comparativ cu rezultatele raportate anul trecut. De asemenea, compania îşi propune să extindă reţeaua cu până la 40 de birouri până la finalul lui 2018 (+82% faţă de perioadă anterioară) şi cu până la 300 de agenţi, în ceştere cu 50% faţă de 2017.
Sursa www.adevarul.ro