ghid către un stil de alimentație modern și sănătos

Câți dintre voi nu v-ați propus de zeci de ori ca de lunea viitoare să începeți să mâncați mai sănătos? Aceasta este una dintre cele mai populare dorințe, pe care fiecare dintre noi o nutrim în cel puțin un moment al vieții noastre, și este absolut firesc să fim interesați să urmăm consecvent un stil alimentar moderat, sănătos, care să ne ajute să ne menținem silueta sau chiar să pierdem câteva kilograme în plus. Deși sună ca o rezoluție minunată, observăm adeseori că este o rezoluție greu de îndeplinit. De ce? Pentru că în ritmul alert de lucru pe care aproape cu toții îl susținem zi de zi, apelăm tot mai des la fast food, la mese luate în grabă, fără să mai acordăm atenția necesară ingredientelor din mesele noastre sau modalităților în care combinăm diverse tipuri de mâncare.

Chiar dacă nu putem evita un ritm de viață aglomerat, un program de lucru adeseori copleșitor, putem încerca să acordăm mai multă atenție alimentației noastre prin utilizarea produselor concepute special pentru a ne ușura munca. Un Slow Cooker este un exemplu perfect în acest sens!

Ce este un Slow Cooker? Poate că ai văzut deja o mulțime de reclame sau poate că i-ai auzit chiar pe prietenii tăi lăudând acest aparat care face minuni pentru dietă. Dacă îți sună totuși necunoscut, cea mai importantă informație pe care merită să o reții este faptul că un Slow Cooker este un aparat care te ajută să gătești sănătos, fără prea multă implicare din partea ta! Se ghidează pe tehnica de gătit numită slow cooking, o tehnică excelentă de utilizat dacă vrei să te asiguri că mesele tale sunt mereu calitative din punct de vedere nutritiv. ghid către un stil de alimentație modern și sănătos

Un Slow Cooker funcționează doar la două temperaturi (High și Low) iar timpul de preparare a rețetelor este, într-adevăr, mai îndelungat față de timpul de prepare necesar dacă utilizezi o tigaie sau o oală normală. Asta nu înseamnă că prezintă un dezavantaj. De ce? Pentru că poți să prepari nenumărate rețete, doar punând în Slow Cooker ingredientele de bază și așteptând…să fie gata! Nu este de mirare că o mulțime de persoane cu un program de lucru aglomerat, care nu au timpul necesar pentru a găti, apelează la un Slow Cooker. Este cea mai simplă variantă de a găti și de a te asigura că urmezi o dietă echilibrată și, în plus, că ceea ce gătești are și un gust extraordinar! Partea și mai bună este că poți să încerci surprinzător de multe rețete, începând cu rețete de bază, până la deserturi: pui cu cartofi, ciorbă, gulaș, varză cu carne, mazăre cu pui, negrese și multe, multe altele!

Pe lângă varietatea de rețete pe care le poți testa, mai există și o serie de alte avantaje pe care gătitul cu un Slow Cooker ți le oferă: nu faci fum în bucătărie, nu pierzi timpul în bucătărie ci te preocupi doar de lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru tine, nu te mai îngrijorezi că arzi sau că uiți mâncarea pe foc! Încearcă-l și tu, ai putea să fii cu adevărat surprins că e ușor să urmezi o dietă echilibrată dacă ai ustensilele de gătit potrivite în bucătărie.  

Ultima oră

Comentariul meu