foto - zeci de locuințe evacuate din cauza inundațiilor și drumuri județene închise la sibiu

Mai mult de cincizeci de locuințe din comuna sibiană Boian, au fost evacuate, luni seară, din cauza ploilor care au inundat mare parte din acestea. Două drumuri județene au fost închise temporar de autorități.

Drumul județean care leagă Boianul de stațiunea Bazna a fost închis deoarece nu mai prezintă siguranță, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, s-a luat decizia evacuării a 50 de locuințe, din cauza inundațiilor din localitatea Boian.
„O parte a localității Boian este inundată, ca urmare a scurgerilor de pe versanți. Au fost evacuate peste 50 de locuințe. ISU Sibiu intervine pentru protejarea populației și îndepărtarea efectelor produse de inundații”, a spus Nistor.
O ambulanță trimisă să la Boian pentru a-i acorda ajutor unei femei cu hipertensiune nu poate ajunge la pacientă, deoarece apa măsoară aproape 1,5 metri în zonă.foto - zeci de locuințe evacuate din cauza inundațiilor și drumuri județene închise la sibiu
„Locuința femeii este pe deal, pe strada Podului din Boian. Are tensiune mare și vărsături. Pompierii încearcă să ajungă la ea. Apa în zonă are un metru și jumătate. Din discuțiile cu aparținătorii, pacienta este conștientă, dar are tensiune mare, ceea ce poate da complicații grave”, a spus Liliana Blaga, purtătorul de cuvânt al Ambulanței Sibiu.
Polițiștii rutieri au decis să închidă traficul între Boian și stațiunea Bazna, în zonă având loc și o viitură.
„DJ 142B, la jumătatea distanței dintre localitățile Boian și Bazna, partea carosabila a sensului de mers către Boian este afectată ca urmare a viiturii pe o distanță de 5 metri. Traficul se închide deoarece nu prezintă siguranță”, a spus Ionuț Natea, reprezentantul Poliției Sibiu.foto - zeci de locuințe evacuate din cauza inundațiilor și drumuri județene închise la sibiuDe asemenea, în timpul nopții de luni spre marți va fi închis și drumul care leagă localitatea Jina (județul Sibiu) de localitatea Dobra (județul Alba), deoarece plouă în continuare și există risculsă cadă piatră și pământ pe carosabil.

Ultima oră

Comentariul meu