demonstrații culinare și olari dibaci în weekend la muzeul în aer liber

Demonstraţiile culinare se vor desfăşura la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber de vineri (20 iulie) până duminică (22 iulie) începând cu ora 10:00.

Olarii-bucătari vor găti în vase de lut pe vatră deschisă sau în cuptor reţete tradiţionale bulgăreşti, şvăbeşti, maghiare şi româneşti, precum: Gulaş Alfödi, Supă Bakony (Bakony outlaw’s soup), Medalion maghiar cu carne şi mazăre (Magyaros Sertésszűz), Platou cu carne de porc (Mustard Platter), Tocăniţă de gălbiori, Gulaş Palóc (Palócgulyás), Sarmale, Gulaş haiducesc, Saramură oltenească de pui, Tocană de pui.
Olarii – bucătari din România şi din străinătate, sâmbătă şi duminică, 21 şi 22 iulie 2018, vor pregăti pentru degustare, în două oale de lut, Ciorbă acră de miel şi Tocăniţă de berbecuţ, preparate recuperate din Arhiva Muzeului ASTRA şi specifice Mărginimii Sibiului.

Program FRUMOS. CERAMIC. FOLOSITOR. CERAMICA DE BISTRIŢA
Miercuri, 18 iulie 2018
orele 16:00-20:00, Muzeul în aer liber, Pavilionul Muzeal Multicultural, Sala Auditorium;
Conferinţele ASTREI. Ceramica de Bistriţa. Autentic şi modern

Vineri şi sâmbătă, 20-21 iulie 2018
Muzeul în aer liber, Târgul de țară
10:00-19:00, Târg de ceramică; Demonstraţii practice de olărit şi de gătit; jurizare
11:00-13:00; 16:00-18:00 , Ateliere interactive de olărit pentru copii şi adulţi

Duminică, 22 iulie 2018
Muzeul în aer liber, Târgul de țară
10:00-17:00, Târg de ceramică; Demonstraţii practice de olărit şi de gătit
10:00-11:00, Jurizarea meşterilor olari şi bucătari
12:00 Festivitatea de premiere a meşterilor olari şi bucătari

Ultima oră

Comentariul meu