s-a stabilit programul festivalului ”sus pe muntele din jina” – super concerte și invitați de marcă

Pregătirile pentru cea de-a 48-a ediție a Festivalului SUS PE MUNTELE DIN JINA au intrat în linie dreaptă, organizatorii fiind în masură să comunice programul zilelor de 4 și 5 august.

“Am obținut confirmări de la artiști pe care comunitatea îi îndrăgește, pe care jinarii și i-au dorit la sărbătorarea lor și pe care, negreșit, o să-i aplaude sincer toți invitații noștri. Este un program realizat cu implicarea întregii comune și cu aportul Consiliului Județean Sibiu, motiv pentru care le mulțumesc atât colegilor mei din Consiliul Local Jina cât și doamnei președinte Daniela Cîmpean”- afirmă primarul comunei Jina, Vasile Gheorghe Beschiu.
Deschiderea primei zile a Festivalului SUS PE MUNTELE DIN JINA revine formațiilor de dansuri tradiționale din județele Argeș, Vâlcea, Alba și Sibiu urmate de un program susținut de formația condusă de cunoscutul instrumentist Adi Neamțu. Acesta îi va avea drept invitați pe Mihaela Petrovici, Dumitru Stoicănescu și pe soții Maria și Mihai Nemeș.
Seara zilei de 4 august va readuce pe ecranul gigant din Șesul Jinarilor filmul documentar mulțumită colaborării speciale pe care festivalul o are cu fondatorul și directorul celui mai important festival de film documentar din această parte a Europei , regizorul Dumitru Budrala.
Pe 5 august vor urca pe scena de la Jina oficialitățile județene și naționale, iar de la ora 12.30 formațiile locale de dansuri și de fluierași precum și soliștii locali.
În a doua parte a zilei vor evolua profesioniștii Ansamblului Cindrelul Junii Sibiului și cunoscuta interpretă Stana Stepanescu.
“Îi invităm pe toți cei care vor să ne revadă sau să ne cunoască să urce la Jina, la întâlnirea cu tradițiile și cu o comunitate unică. Suntem bucuroși de oaspeți și gata să îi primim pe toți cu cinste și respect”- spune primarul Vasile Gheorghe Beschiu.

PROGRAMUL FESTIVALULUI SUS PE MUNTELE DIN JINA
Sâmbătă, 4 august
ORA 16.00- recitaluri susținute de Formații de dansuri populare tradiționale din județele Argeș, Vâlcea, Alba și Sibiu. Prezintă Rodica Popa Comăniciu
ORA 19.00-spectacol muzical susținut de formația condusă de Adi Neamțu. Invitați: Mihaela Petrovici, Dumitru Stoicănescu și Maria și Mihai Nemeș
ORA 22.00-film documentar în regia lui Dumitru Budrala
ORA 23.00-foc de artificii. BAL LA CĂMINUL CULTURAL JINA – susținut de formația condusă de Adi Neamțu. Intrarea liberă.

Duminică, 5 august
ORA 11.30-primirea oficialităților și festivitatea de deschidere
ORA 12.30-program artistic: Formația de fluierași din Jina, Formația de dansuri din Jina, soliștii locali Elena Olariu, Dumitru Stroie, Ionela Stani, Mitică Bebeșelea, Andrei Morariu, Andrei Toader, Ilie Liulea, Andrada și Alexandra Cinăzan, Delia Scrofan. Prezintă Rodica Popa Comăniciu
ORA 14.00-spectacol folcloric susținut de Ansambul Profesionist CINDRELUL JUNII SIBIULUI și soliștii vocali Ionela Sterp, Răzvan Năstăsescu, Codruța Rodean, Bogdan Cioranu, Paul Ananie, Oana Tomoioaga, Nelu Albu, Alina Bîcă, Robert Târnaveanu, Adriana și Mariana Anghel. Acompaniază- orchestra de tineret a Ansamblului CINDRELUL JUNII SIBIULUI- Dirijor prof. Adrian Grecu, Director și coregraf Silvia Macrea.
ORA 16.00-recital Stana Stepanescu și Royal Band condusă de Bojidar Ciobotin

ORA 21.00-BAL LA CĂMINUL CULTURAL JINA cu participarea formației Royal Band și a Stanei Stepanescu. Intrarea libera.

Ultima oră

Comentariul meu