sute de artiști de pe trei continente vin la festivalul „cântecele munților” din sibiu

Bogăția și diversitatea culturii tradiționale de pe trei continente – Europa, Asia și America – sunt sărbătorite la Sibiu, grație „Cântecelor Munţilor”, cel mai mare festival folcloric al județului. Cea de-a 43-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” se va desfășura în perioada 1-6 august 2018.

Peste 600 de artiști din Statele Unite ale Americii, Japonia, Ucraina, Polonia, Rusia și România își dau întâlnire, la început de august, la Festivalul „Cântecele Munţilor”, organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul – Junii” Sibiu.
Spectacolele folclorice în aer liber, evenimentele cu specific gastronomic, atelierele de dans și parada portului popular pun în dialog cultura română cu cea universală. „Ediția din acest an a festivalului este una specială, căci stă sub semnul Centenarului și al titlului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019. Spectacolele folclorice, organizate în Piața Mare din Sibiu, în 3, 4 și 5 august, ora 19, aduc în prim-plan obiceiuri, cântece și dansuri populare din regiunile istorice ale României, alături de cele ale invitaților din alte cinci țări. O atracție specială o reprezintă evenimentele cu specific gastronomic românesc, japonez și polonez, în cadrul cărora bucătăria tradițională face casă bună cu muzica și dansurile populare, într-un preambul al programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană”, declară Silvia Macrea, director festival și manager CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu.
Din programul festivalului nu lipsesc parada portului popular, organizată, vineri, 3 august , ora 18, pe pietonala Nicolae Bălcescu și workshop-urile de dans ce dau prilejul artiștilor și publicului să deprindă paşi de bază ai jocurilor populare specifice României și celorlalte țări invitate în festival.

Ultima oră

Comentariul meu