Marșul Centenarului ajunge la Sibiu. Participanții își caută cazare

Centenarul Marii Uniri este sărbătorit într-un mod inedit de un grup de români din România și Basarabia. Parcurg pe jos peste 1300 de kilometri, de la Alba Iulia la Chișinău pentru a atrage atenția că o parte dintre ei doresc unificarea celor două regiuni. Marșul ajunge marți și la Sibiu, unde deocamdată nu au cazare.

Organizația ”Acțiunea 2012” din Chișinău este cea care a inițiat acest marș. S-au înscris oameni din toată țara. ”Avem participanți din Botoșani, București, cluj, Iași, Chișinău. Organizația are mereu acțiuni care militează pentru unificarea României cu Basarabia, iar acest marș face parte dintre ele. Scopul este ca la 1 septembrie, atunci când marșul se va încheia la Chișinău, aici să fie capitala reunificării. Am aprins o făclie la Alb Iulia când s-a plecat de acolo și vom aprinde una la Chișinău când vom ajunge”, spune Nicolae Capcelea, organizatorul marșului.

Marșul Centenarului ajunge marți la Sibiu, iar spre deosebire de alte localități unde s-au oprit deja, participanții nu au găsit aici încă un loc de cazare. Așa că cine este în asentimentul lor și le poate oferi un loc pentru dormit, o poate face. ”În alte orașe am sunat la primării și ne-au ajutat. La Sibiu însă ni s-a spus că primăria nu se ocupă de așa ceva, așa că încă nu am găsit un loc unde să ne odihnim”, spune Nicolae Capcelea. Detalii despre marș se găsesc aici. 

Până acum participanții la marș au mers aproximativ 350 de kilometri. Marșul este împărțit în 11 secțiuni de câte 5 zile. Grupul se schimbă la fiecare secțiune, dar sunt și participanți care și-au propus să parcurgă tot traseul.

Ultima oră

Comentariul meu