video crima din mediaș – trei copii au rămas orfani. victima și criminalul au băut cot la cot
Sursa foto - Nova Tv Medias

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a oferit joi după amiază detalii despre crima din Mediaș, petrecută în noaptea de miercuri spre joi. Se pare că bărbatul care a murit, a consumat alcool cu cel care l-a înjunghiat cu cuțitul în gât și abdomen.

Un martor la crima de pe strada Colinei din Mediaș a povestit cum s-a întâmplat totul. ”Cel mort a vorbit frumos.. Crimnalul a scos cuțitul. Îl avea în buzunar. I-am pus mâna în piept și i-am spus să fie cuminte că nu e bine ce face. (..) S-a smucit din mâna mea și a ajuns pe carosabil și a dat cu cuțitul..”, povestește omul. ”Au băut împreună vreo 2-3 ore. (..) Păcat de ce s-a întâmplat. Suntem distruși”, spun părinți criminalului pentru Nova TV. Soția celui ucis este devastată. ”Nu a vrut să îl ia nici salvarea. Nu l-a ajutat nimeni. L-a omorât criminalul acesta. Să îi dea pe viață închisoare. Au rămas trei copii fără tată. Eu ce mă fac acum…”, a declarat aceasta pentru Nova Tv Mediaș.

Ce spune parchetul
La data de 12 iulie 2018, lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic Apel de Urgenţă 112 despre faptul că în jurul orei 00.30, numitul B.I. a decedat în secţia de primiri urgenţe a Spitalului Mediaş ca urmare a unei agresiuni ce a fost exercitată asupra sa de către numitul P.S.
”Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt. S-a reţinut că în data de 11.07.2018, în jurul orei 22.00, victima B.I. (în vârstă de 35 ani, născut în mun. Târnăveni, jud. Mureş, domiciliat în mun. Mediaş, jud. Sibiu) a consumat băuturi alcoolice în faţa imobilului din mun. Mediaş în care domicilia, împreună cu mai mulţi vecini, printre care şi suspectul P.S. (în vârstă de 52 ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu domiciliat în mun. Mediaş jud. Sibiu). În jurul orelor 00.00, între suspectul P.S., în vârstă şi victima B.I. s-a iscat un conflict spontan, cei doi provocându-se reciproc la bătaie, context în care, suspectul P.S. a scos un cuţit cu care a lovit victima în zona gâtului, secţionându-i vena jugulară apoi i-a aplicat încă o lovitură cu cuţitul victimei în zona abdominală, provocându-i încă o plagă tăiată penetrantă, leziuni traumatice care au avut rol determinant în producerea decesului”, explică Prim procuror Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

YouTube video

Criminal reținut
”Prin concluziile preliminare ale autopsiei s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-circulatorii acute consecutive hemoragiei externe, urmare a două plăgi tăiate-înţepate, una cervicală cu secţiune de venă jugulară şi una abdominală penetrantă. Prin ordonanţa din data de 12.07.2018, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen. iar prin ordonanţa din aceiaşi dată s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul P.S. cu privire la săvârşirea infracţiunii sus-menţionate. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 12.07.2018, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului P.S.., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen., urmând a se emite ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale şi a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.
Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale”, mai spune Prim procuror Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. video: Nova TV Medias

Ultima oră

Comentariul meu