VIDEO FOTO Pompierii intervin în șase localități din județul Sibiu – Încă mai sunt case inundate

Pompierii sibieni vor rămâne în teren, în sprijinul populației din județ, până la înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidro-meteorologice. ISU Sibiu încă mai intervine în localitățile Cristian, Bungard, Săliște, Săcădate, Dobârca și Miercurea Sibiului.

Precipitațiile s-au redus în intensitate, la acest moment fiind ridicate codurile de precipitații abundente. Nivelul de alertă la capacitate maximă al unității s-a ridicat, iar în această dimineață forțele venite de la celelalte inspectorate județene și-au încheiat misiunea de intervenție în sprijinul ISU Sibiu. Județului Sibiu începe să revină la starea de normalitate. ISU Sibiu încă mai intervine în localitățile Cristian, Bungard, Săliște, Săcădate, Dobârca și Miercurea Sibiului pentru evacuarea apei acumulate în subsoluri și pe străzi, precum și pentru monitorizarea celorlalte zone afectate în ultimele zile de cantitatea mare de precipitații înregistrată.

play-sharp-fill

Peste 500 de intervenții
Făcând un bilanț al perioadei 07-10.07.2018, în care ne-am aflat sub avertizări hidro-meteorologice de nivel cod galben și portocaliu, ISU Sibiu a coordonat acțiunile pentru limitarea și înlăturarea efectelor inundațiilor, în zonele afectate din județul Sibiu. În acest sens, au fost angrenate peste 800 de forțe, dintre care peste 600 de pompieri sibieni, cu toate mijloacele tehnice din dotare. În sprijinul acestora, au venit peste 100 de pompieri de la ISU Hunedoara, ISU Valcea, ISU Alba, ISU Arad, ISU Bihor, ISU Cluj și ISU Bistrița-Năsăud. Pompierii au lucrat împreună cu jandarmi sibieni și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, angajați ai primăriilor și lucrători din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor, în vederea prevenirii și limitării efectelor produse de ploile abundente.VIDEO FOTO Pompierii intervin în șase localități din județul Sibiu – Încă mai sunt case inundateS-a acționat în vederea: monitorizării zonelor afectate de vremea rea, în vederea evacuării apei acumulate în imobile, grădini și culturi agricole, curți, subsoluri, fântâni, canale colectoare și străzi, amenajării a 1750 de metri liniari de diguri (hidrobaraje, baraje metalice și diguri din saci cu nisip), degajării aluviunilor, a copacilor și a pietrelor care blocau drumuri județene și încărcării a peste 4500 de saci de nisip. În perioada menționată, au fost înregistrate aproximativ 500 de intervenții și au fost utilizate la capacitate maximă un număr de 50 de motopompe”, spune Criveanu Cristina, de la ISU Sibiu.

Ultima oră