situația actualizată a inundațiilor – mai sunt doar câteva mici probleme în câteva localități

ISU Sibiu anunță că situația inundațiilor din județ este sub control și că apele se retrag. Pompierii și voluntarii au intervenit marți în câteva localități pentru probleme punctuale care au fost rezolvate.

•ISU Bistrița a intervenit în localitatea Săcel, pentru scoaterea apei, acumulate din timpul zilei de ieri, din pivnițele a 4 imobile.
•ISUJ Sibiu a intervenit în Ocna Sibiului, str. Salcâmilor, pentru evacuarea apei dintr-o magazie
•ISU Sibiu și ISU Hunedoara au intervenit în Miercurea Sibiului pentru evacuarea apei dintr-o pivniță;
•ISU Hunedoara a intervenit la podul de la halta Sibiel, pentru îndiguirea malului cu saci de nisip, asigurați de Primăria Saliște. La fața locului s-a aflat domnul primar și Poliția Locală;
•ISU Sibiu, ISU Hunedoara și SVSU Șelimbăr au intervenit la Bungard pentru evacuarea apei care s-a infiltrat și a inundat terenurile agricole (15 grădini inundate).
•ISU Sibiu, ISU Bihor și 5 lucrători de la Apă Canal au intervenit în Sibiu, str. Podului, pentru evacuarea apei din curtea unei ferme de animale.
•ISU Sibiu, prin Secția Mediaș a intervenit în Valea Viilor, pentru evacuarea apei din 2 curți, cu o motopompa remorcabilă.
•ISU Sibiu a acționat și la Orlat, pentru scoaterea apei dintr-o pivniță , dintr-o fântână și de pe un teren agricol.
•ISU Sibiu (Secția Mediaș) și ISU Cluj au intervenit la Răvășel, pentru evacuarea apei din 25 de pivnițe. S-a acționat cu 3 motopompe și o vidanjă de la Primarie.
În perioada 07-10.07.2018, au fost mobilizate peste 400 de cadre aparținând I.S.U. Sibiu, peste 100 de pompieri din alte inspectorate județene pentru situații de urgență (Alba, Arad, Hunedoara, Vâlcea, Bihor, Cluj, Bistrița Năsăud) și peste 200 de forțe din celelalte structuri: Jandarmeria Sibiu, Ministerul Apărării Naționale, Primăria Sibiu, S.C. Apă Canal S.A, lucrători de la Serviciul de Gospodărire a Apelor și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, constituite la nivelul primăriilor. Forțele venite în sprijin din celelalte județe vor rămâne în obiective, până la ridicarea codului portocaliu. Cu acest prilej, le adresăm mulțumiri pentru sprijinul acordat și pentru implicarea în acțiunile desfășurate în comun.
Mulțumim populației pentru modul în care a înțeles misiunea forțelor de intervenție și mass-mediei pentru difuzarea cu promptitudine și informarea eficientă a cetățenilor pe timpul acțiunilor.

Ultima oră

Comentariul meu