video foto inundațiile fac prăpăd la ocna sibiului, apoldu de sus și de jos. probleme și la păltiniș

Ploile abundente din județul Sibiu lasă urme. Pompierii sunt în alertă de două zile și intervin în mai tot județul pentru a evacua apa din gospodăriile inundate. Cele mai grave situații sunt în Apoldu de Jos, Apoldu de Sus și Ocna Sibiului. Traficul către Păltiniș este și el îngreunată pentru că drumul este plin de aluviuni. Pompierii sibieni au cerut ajutor ajutor de la colegii lor de la ISU Hunedoara, Alba și Vâlcea.

Încă de luni dimineața pompierii intervin în Apoldu de Sus și Apoldu de Jos. 24 de pompieri sunt aici cu o motopompă remorcabilă, 2 motopompe transportabile și 3 electropompe. În Apoldu de Jos aproximativ 20 de gospodării sunt inundate.

video foto inundațiile fac prăpăd la ocna sibiului, apoldu de sus și de jos. probleme și la păltiniș
Apoldu de Sus
video foto inundațiile fac prăpăd la ocna sibiului, apoldu de sus și de jos. probleme și la păltiniș
Apoldu de Sus

În Ocna Sibiului alți 16 pompieri lucrează cu o motopompă de mare capacitate, o motopompă remorcabilă, 2 transportabile și 3 electropompe. În peste 18 gospodării din Ocna Sibiului a intrat apa, iar cele mai multe se află pe strada Podului.

Nici la Păltiniș situația nu este mai bună. Cine dorește să ajungă acolo trebuie să fie foarte atent, pentru că pe drum sunt aluviuni.

YouTube video

Drumarii intervin pentru îndepărtarea acestora de pe carosabil, iar traficul este îngreunat.

video foto inundațiile fac prăpăd la ocna sibiului, apoldu de sus și de jos. probleme și la păltiniș video foto inundațiile fac prăpăd la ocna sibiului, apoldu de sus și de jos. probleme și la păltiniș

 

Situația critică a început de duminică, atunci când ISU Sibiu a fost solicitat să intervină pentru înlăturarea efectelor inundațiilor. A fost mobilizat un număr de 50 de pompieri, cu 9 autospeciale, 3 motopompe transportabile, 2 motopompe remorcabile, o motopompă de mare capacitate şi 4 electropompe. Pompierii şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au acţionat în localităţile Ocna Sibiului, Cornăţel, Sibiel, Apoldu de Sus, Sălişte, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos. În total a fost evacuată apa dintr-un număr de : 9 curţi, 13 pivniţe şi 21 locuinţe.

Ultima oră

Comentariul meu