VIDEO FOTO - Inundațiile din municipiul Sibiu - Primarul Fodor a evaluat situația. Cibinul la cote alarmante

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a mers luni după amiază împreună cu reprezentanții de la pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, coordonat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat, ca să evalueze situația inundațiilor de pe strada Podului și zona Piața Cibin.

Revărsările Cibiului în zona străzii Podului a pus în alertă autoritățile locale.
VEZI ȘI: VIDEO FOTO Cibinul a ieșit din matcă în mai multe zone din Sibiu. Situația este destul de gravă
În municipiul Sibiu, râul Cibin a depăşit cota de inundaţie cu 3 centimetri (353 cm, faţă de 350 cm) încă de la prânz, iar acest lucru i-a pus în gardă atât pe cei de la ISU cât și pe primarul Astrid Fodor. VIDEO FOTO - Inundațiile din municipiul Sibiu - Primarul Fodor a evaluat situația. Cibinul la cote alarmanteAceasta din urmă a mers personal să evalueze situația. ”În contextul ploilor însemnate cantitativ din ultimele zile, pe strada Podului, în zona fabricii Scandia, două ecluze de pe râul Cibin au cedat, iar un cămin de canalizare a refulat, provocând inundarea unei porțiuni a străzii Podului. VIDEO FOTO - Inundațiile din municipiul Sibiu - Primarul Fodor a evaluat situația. Cibinul la cote alarmanteCadre militare ale Academiei Forțelor Terestre, echipe ale SC Apă Canal SA, pompieri din cadrul ISU Sibiu, angajați ai Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Sibiu și echipe ale firmei de construcții Terra Building au îndiguit această porțiune a râului cu saci de nisip și lucrează la evacuarea apei de pe carosabil. Precizăm că în zonă nu se află gospodării.Primarul Astrid Fodor împreună cu Secretarul de Stat Raed Arafat, comandantul Academiei Forțelor Terestre, generalul Ghiță Bârsan și inspectorul șef al ISU Sibiu, domnul Cosmin Balcu au fost prezenți în această locație precum și în zona Zăvoi pentru a verifica situația nivelului râului Cibin. VIDEO FOTO - Inundațiile din municipiul Sibiu - Primarul Fodor a evaluat situația. Cibinul la cote alarmanteÎn același scop, oficialii s-au deplasat și pe pârâul Rossbach, în zona Pieței Obor”, spun cei de la Primăria Sibiu.

CITIȚI ȘI: VIDEO FOTO Situație critică la Săcel – Familii evacuate din cauza inundațiilor
De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, coordonat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat, a stabilit instalarea de diguri din saci cu nisip în mai multe zone ale judeţului. foto: Primaria Sibiu – pagina oficială de Facebook

Ultima oră

Comentariul meu