inundațiile lasă șase localități din județul sibiu fără apă
FOTO arhivă

Localnicii din mai multe zone ale județului Sibiu au rămas fără apă potabilă. Pentru o parte dintre ele vinovată este ploaia abundentă, iar pentru altele o cădere de tensiune.

Astfel, Apă Canal Sibiu SA anunţă că este nevoită să oprească liniile de tratare ale Uzinei de apă Tilișca din cauza turbidității crescute a apei brute din captarea ”Tilișcuța”.

Se va întrerupe furnizarea apei pentru consumatorii din localitățile Tilișca și Galeș, iar în orașul Săliște pe străzile: Foltești, A. Șaguna, Pieții Vechi, Grui, Vâlcel, D. Marcu, Șteaza, Tarniței, Tăbăcarilor, Taberei, Gării, Zăvoi, V. Iliu, Podului și Iazului.

Apă Canal Sibiu SA va pune la dispoziția populației apă prin intermediul a 3 autospeciale ce vor staționa în fața Primăriei din Tilișca, în piața agroalimentară Săliște și în centrul localității Vale.
Repunerea în funcțiune a Uzinei de apă Tilișca va putea fi posibilă doar după scăderea turbidității din sursa de apă Tilișcuța.

În al doilea caz, Apă Canal SA Sibiu anunță că, din cauza unei avarii produse la rețeaua de distribuție a energiei electrice, a fost întreruptă furnizarea apei potabile în Sibiel, Săcel și Fântânele.
Reluarea furnizării va fi posibilă după restabilirea alimentării cu energie electrică a Uzinei de apă Săcel și a sistemelor de pompare aferente infrastructurii acestor localități.

Relaţii suplimentare pot fi obţinute la Dispecerat, tel. 0269.222.777, Telverde 08008.202.202.

Ultima oră

Comentariul meu