județul sibiu va intră duminică sub avertizare meteorologică cod portocaliu
Foto Arhivă

Prefectul Adela Muntean a convocat duminică Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a stabili planul de acțiune pentru orele imediat următoare.

Potrivit avertizărilor meteorologice, în județul Sibiu va ploua abundent, acumulându-se 40 – 50 de litri / metrul pătrat și, pe arii restrânse, chiar 70 – 80 l/mp. Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului, care pot lua aspect de vijelie, și scurgeri importante de pe versanți.
Prefectul Adela Muntean le-a transmis autorităților publice locale să asigure permanența și să pună în aplicare planurile de apărare împotriva inundațiilor. „Astăzi am transmis, din nou, tuturor primarilor din județ și comitetelor locale pentru situații de urgență să se implice activ în gestionarea situațiilor la nivel local și să ne comunice de îndată problemele cu care se confruntă. De asemenea, rugăm cetățenii să ne semnaleze orice situație de urgență în care se află, apelând numărul unic de urgență 112. Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne se află în stare de alertă, pregătite să intervină prompt în sprijinul populației”, a subliniat Adela Muntean.
Prefectul județului a monitorizat și ieri, în teren, localitățile care s-au confruntat cu inundații – Săcădate, Tilișca, Rod, Apoldu de Sus. „La ora 24,00, a fost restabilită situația în localitățile afectate, prin intervenția ISU, IPJ și a autorităților locale, astfel încât toate gospodăriile inundate au fost readuse la starea inițială. Nu a fost necesară evacuarea populației, închiderea unor tronsoane de drum și nici solicitarea de ajutoare de la rezerva de stat”, precizează Adela Muntean.
În această după-amiază, prefectul județului se va afla în zonele de risc din Mărginimea Sibiului, Arpașu, Cârțișoara, Porumbacu, Valea Avrigului. „Am solicitat conducerii Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba să intervină cu saci de nisip pe bazinele hidrografice mici, pentru înălțare. Am dispus monitorizarea constantă a cursurilor mici și mari, de către SGA, ISU, autorități locale, uzinarea (golirea controlată) cantității de apă din barajele de pe Olt și Cibin pentru a putea face față debitelor în creștere. Încă de ieri, am dispus pregătirea a 5.500 de saci de nisip de către SGA”, a subliniat prefectul Adela Muntean.
În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul a solicitat conducerii Garnizoanei Sibiu să fie pregătită cu efective de militari și tehnică, pentru acțiuni de sprijin.
„Suntem în dispozitiv, pregătiți să acționăm pentru prevenirea și intervenția în orice situație, în sprijinul cetățenilor județului”, a concluzionat prefectul Adela Muntean.

Ultima oră

Comentariul meu