Unul dintre cele mai bune spectacole de teatru din Sibiu pleacă în turneu prin țară

Spectacolul „Avioane de hârtie”, realizat de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, va fi prezentat în această lună în cadrul a două festivaluri dedicate școlilor de teatru din România și străinătate: Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru București și Festivalul Național al Școlilor de Teatru „START”, Arad.

La București, spectacolul va avea avea loc sâmbătă, 7 iulie 2018, de la ora 18:00, în Sala Atelier din cadrul U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”. La Arad, spectacolul va fi prezentat pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, miercuri, 18 iulie 2018, de la ora 18:00. Accesul publicului va fi gratuit pentru ambele reprezentații.

„Avioane de hârtie”, o incursiune scurtă și dureroasă în universul secret al adolescenței.
Spectacolul „Avioane de hârtie”, de Elis Wilk, în regia lui Eugen Gyemant a avut premeiera la Sibiu, în 26 și 27 sepmbrie 2017. Spectacolul poartă publicul într-o scurtă și dureroasă incursiune în universul secret al adolescenței. O junglă populată de avioane în flăcări, girafe fosforescente, violență, iubire și singurătate. Fiecare personaj are un corespondent în realitate. Un băiat de 16 ani hărțuit de colegi până la limita suportabilității încearcă să se refugieze în propria imaginație și în prietenia cu fata de care este îndrăgostit, pentru a amâna cât mai mult un sfârșit brutal. Spectacolul aduce în discuție problemele cu care se confruntă tinerii de astăzi, urmărindu-le destinele, fricile, speranțele, visele. La Sibiu, următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc duminică, 23 septembrie 2018, ora 20:00, la Studioul CAVAS din incinta Facultății de Lietere și Arte Sibiu.

Echipa artistică a spectacolului „Avioane de hârtie”:
Regia: Eugen Gyemant
Scenografia: Sabina și Bianca Veșteman
Video design: Costin Chesnoiu
Coregrafia: Adriana Bârză
Light design: Dorin Părău
Manager proiect: Luminița Bîrsan
Asistent proiect: Corina Predescu
În distrbuție: Alexandra Spătărelu / Alexandra Mihalache, Alexandra Gavrilov / Mădălina Ivașcu, Simona Negrilă / Alis Nină, Radu Carp / Alin Turcu, Andrei Gîlcescu, Mihai Rădulea / Vlad Rădulea

Ultima oră

Comentariul meu