update conflict de muncă la aeroportul din sibiu - sindicatul arată cu degetul către cj sibiu

Biroul Executiv al Sindicatului Liber Independent al Aeroportului Sibiu a anunțat vineri printr-o scrisoare deschisă că s-a decis declanșarea unui conflict de muncă. Mărul discordiei îl reprezintă o decizie a Consiliului Județean Sibiu prin care se concesionează o parte din terenul aflat în administrarea aeroportului.

’’Am aflat cu neplăcută surprindere despre Hotărârea Consiliului Județean Sibiu Nr. 163 din 28 iunie 2018, prin care decideți concesionarea terenului aflat în administrarea R.A. Aeroportul Internațional Sibiu pe care se află fostul hangar al unității militare de elicoptere. De ce s-a omis din titlu aceasta precizare și anume că terenul se afla în administrarea Aeroportului? Pentru a fi mai ușor de trecut cu vederea de către contribuabilul mai puțin avizat? Sperăm că nu și că a fost doar o omisiune nevinovată. Deoarece nu pare că ați fi consultat părerea unor specialiști în aviație civilă înainte de a lua decizia, vă rugăm să reveniți asupra ei și să nu amputați viitorul Aeroportului Internațional Sibiu în ceea ce privește construirea în acea zonă a unui Terminal cargo, investiție care ar putea aduce un avantaj important pentru Aeroportul NOSTRU. Și când spunem AL NOSTRU, ne referim la cetățenii acestui județ, ai căror bani au stat la baza modernizării și extinderii vechiului aeroport și ai căror bani vor putea sta și la baza extinderii operațiunilor acestuia la componenta de marfă’’, se arată într-o scrisoare deschisă către Consiliul Județean Sibiu.

Acuzați de lipsă de viziune
Cei de la Sindicatul Liber Independent al Aeroportului Sibiu, acuză Consiliul Județean de lipsă de viziune pe termen lung în ceea ce privește dezvoltarea aeroportului. ’’Credem că este suficient precedentul nefericit al construirii clădirii Vămii într-o zonă care ar fi permis acum extinderea parcării Aeroportului, parcare aflată într-o criză evidentă de spațiu pe fondul creșterii spectaculoase a numărului de pasageri. Nu este cazul să repetați această greșeală și să amanetați viitorul transportului de marfă prin Aeroportul Internațional Sibiu, concesionând pripit acel teren amplasat în cea mai favorabilă poziție pentru realizarea acestei mult dorite (și necesare) investiții. Dați, vă rugăm, dovadă de mai multă viziune pe termen mediu și lung decât predecesorii dumneavoastră care au făcut greșeala transmiterii acelui teren din administrarea R.A. Aeroportul Sibiu, în administrarea Direcției Generale a Vămilor; dați dovadă de încredere în viitorul Aeroportului Internațional Sibiu și de ce nu, dați dovadă de voință politică și puneți bazele pe acel teren pentru viitorul Terminal cargo al Sibiului. În lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate la nivelul întregii țări, din cauza căreia România a pierdut investiții enorme în favoarea vecinilor săi de la vest, faceți din Sibiu un exemplu despre ceea ce o comunitate locală poate oferi investitorilor străini (din întreaga zonă, nu doar din județul Sibiu) în materie de facilități de transport modern și rapid, atât de important pentru investițiile pe care aceștia le-au făcut și poate le vor mai face, inclusiv datorită acestui sprijin din partea comunității noastre’’, se mai arată în scrisoarea deschisă. Deocamdată nu s-a precizat și când o să fie declanșată greva de avertisment la Aeroportul Internațional Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu