Daniela Cîmpean dă replica Sindicatului de la Aeroport - "Nu cunoașteți legislația!"

Reprezentanții Sindicatului Liber Independent al Aeroportului Sibiu a trimis o scrisoare deschisă prin care acuză Consiliul Județean că dorește înstrăinarea unui teren aflat în administrarea Aeroportului. Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, dă replica sindicaliștilor și le explică punctul de vedere al CJ.

CITEȘTE AICI NEMULȚUMIRILE CELOR DE LA AEROPORTUL SIBIU

”Cea surprinsă neplăcut sunt eu pentru ca mă așteptam ca un lider sindical să cunoască legislația iar când are ieșiri publice să își exprime punctul de vedere documentat. Si mai mult, dacă cu adevărat era interesat de binele Aeroportului Internațional Sibiu și-ar fi exprimat inițial poziția în interior și abia apoi în presă.

Dacă ar fi avut în vedere aceste două chestiuni, ar fi aflat ceea ce ar fi trebuit să știe: Consiliul Județean Sibiu nu a hotărât concesionarea. Conform procedurii prevăzute de OUG 54/2006, CJ Sibiu a aprobat doar efectuarea unor demersuri care să stabilească dacă este oportună sau nu concesionarea solicitată de CCIAS.

Acest lucru se va stabili, în baza unui studiu de oportunitate, făcut de specialiști, conform art.10 lit.h din OG 54/2006 și în urma unor întâlniri tehnice cu toate părțile interesate,
Doar dacă studiul arată că este oportună concesiunea, atunci CJ Sibiu poate aproba studiul, expertiza prin care se stabilește valoarea redevenței și concesionarea terenului (art. 123 alin. 1-2 Lega 215/2001).

Concesiunea ar urma să fie făcută prin licitație publică conform art. 12 alin. 3 OUG 54/2006 și ar putea participa orice persoană interesată.

Chiar dacă punerea în discuția Consiliului Județean a solicitării Camerei de Comerț era obligatorie, înainte de a introduce pe ordinea de zi a ședinței propunerea de începere a procedurii, am avut întâlniri tehnice cu managementul tehnic al aeroportului, întâlniri în cadrul cărora am fost informată că punerea în valoare a acelei clădiri și a terenului aferent NU are impact negativ asupra dezvoltării viitoare a Aeroportului Internațional Sibiu.

În plus, în acest moment Aeroportul Internațional Sibiu are în derulare proiectul de modernizare și mărire a capacității parcării (în aceiași ședință au fost aprobate sume cu această destinație directă), extinderea parcării urmând să se facă pe locația din apropierea parcării existente și nu la aproape 1 kilometru distanță de aceasta și de terminal.

La acest moment derulam negocieri preliminarii pentru realizarea unui terminal sau facilități cargo cu unul dintre liderii europeni de transport integrat (aerian, naval și rutier), cu care am avut o întâlnire preliminară la finalul lunii trecute. Nici această dezvoltare, pe care ne-o dorim și pe care o susținem, nu vizează clădirea fostului hangar de elicoptere și terenul aferent.

Ne dorim din partea comunității o poziție activă și constructivă și sperăm că toți cei interesați vor lua poziție nu doar când se face o propunere de către alții, ci și când activele pe care le folosesc sau ar trebui sa le folosească se degradează prin nefolosire timp de decenii.”, este declarația Danielei Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. „Se însușește propunerea de concesiune a imobilului teren în suprafață de aproximativ 27.000 mp și construcție compusă din hangar și celulă alarmă în suprafață de 2975 mp, înscris în CF nr. 121006 Sibiu de sub A1 și A1.1, aparținând domeniului public al Județului Sibiu, situat în Municipiul Sibiu, strada Alba Iulia.”
    Despre ce necunoastere a legislatie vorbiti, doamna politician? Noi lucram cu materialul clientului: la propunerea dvs. CJ a agreat ideea (si a votat) ca sunt de acord cu concesionarea terenului. Iar noi, ca oameni cu vechime in Aeroportul Sibiu si responsabili pentru destinele atator oameni (membri de sindicat) v-am atras respectuos atentia sa nu o faceti. Ca ORA DE SIBIU a denaturat, voit sau nu, mesajul nostru, vorbind despre conflict de munca, asta este problema lor. Aveati ca sursa de informare si alte siteuri.
    Referitor la discutiile cu exprimarea pozitiei in „interior” si cu parcarea (pe care nu stiu de unde ati inteles ca noi am vrea s ao facem la aproape 1 km de Terminal?) imi rezerv dreptul de a intocmi un raspuns mai lung si mai detaliat, pe care sper sa-l intelegeti ca atare.