eveniment caritabil la sibiu. se strâng bani pentru copiii cu malformații cardiace
Foto Arhivă

Fundația Polisano reușește în fiecare an să salveze viața a zeci de copilași cu malformații cardiovasculare. Pentru că operațiile care le pot salva viața nu pot fi făcute în altă parte, ei vin la Sibiu unde sunt operați de o echipă formată din cei mai buni medici chirurgi cardiologi pediatrii din Europa. Pentru ca proiectul să poată merge mai departe este nevoie de implicarea noastră. Mergeți duminică la SIBIO, în Piața Mică, aflați cifrele îngrijorătoare și dați o mână de ajutor.

Costuri enorme
Medicii vin aici pro bono, dar Fundația trebuie să acopere cheltuielile pentru consumabile și spitalizare. În luna aprilie au fost operați 16 copii, iar în luna mai 11. Pentru operațiile din luna aprilie s-a reușit acoperirea costurilor, dar pentru luna mai este încă nevoie de fonduri. ”Pentru operațiile din luna mai costurile au fost de aproximativ 30.000 de euro, din care mai trebuie să strângem 17.000. Din cauza modificării legii nu mai putem primi donații de la microintreprinderi, decât de la companiile care realizează profit de peste 1 milion de euro. Asta face foarte dificilă misiunea noastră de a aduna fonduri pentru aceste operații. Dar, ca să acoperim totuși costurile și să putem să reîncepem operațiile din toamnă organizăm tot felul de evenimente caritabile”, spune Cătălina Costache, directorul Fundației Polisano.

Eveniment pentru copii, la SIBIO
Și pentru că orice bănuț adunat pentru copii contează, duminică, la SIBIO, juice-barul din Piața Mică, se va organiza un pop-up store. La ”Pure vintage charity fashion sale” se vor vinde haine, obiecte de artă și de decor. Pe lângă obiectele vintage atent selectate, o parte dintre creatorii sibieni vor dona câteva dintre creațiile lor. Astfel, cine va trece pe la SIBIO între orele 10 și 19 va putea cumpăra haine de la Melor by Nicolle Stănese, Curly Boutique, The Outfit, Romanian Design Concept Store, Anamaria SUT, Anka`s, The Gossip Tree, IA.
Toți banii obținuți din vânzarea obiectelor vor fi adunați într-o urnă, iar oricine își dorește să doneze orice sumă, este așteptat la SIBIO. Pe lângă fapta bună pe care o va face, poate bea și cel mai bun suc sau cafea din oraș.

O șansă pentru copii
Prin Fundația Polisano, de trei ani de la începerea acestui proiect, au fost operați pe inimă peste 100 de copii. Cu toții sunt bine acum, iar recuperarea a fost de 100%. Ei au șansa de a fi operați de una din cele mai bune echipe din Europa, formată din medici din Anglia și Suedia. ”În România există doi chirurgi cardiovasculari pediatrii. Extrem de puțin. Au nevoie de operație cam 2000 de copii, iar în realitate se fac 500 de operații, adică un copil din 4. Din nou, foarte puțin. Noi încercăm să le dăm o șansă acestor micuți, iar faptul că au acceptat să vină la Sibiu unii din cei mai buni medici, este un câștig pe care nu vrem să îl pierdem. Dar pentru asta este nevoie ca noi să putem asigura costurile. O operație costă în medie 4000 de euro, iar pe lista noastră de așteptare sunt mereu peste 50 de copii”, spune Cătălina Costache.

Doar citind aceste cifre trebuie să ne facă pe oricare dintre noi să reacționăm. Și primul pas este să mergem duminică la SIBIO, să cumpărăm ceva sau pur și simplu să donăm. Și să participăm la orice alt eveniment caritabil al Fundației Polisano. Pentru că așa dăm o șansă.

Ultima oră

Comentariul meu