eleva de zece la bac a sibiului - denisa frătean: ”vreau să rămân în țară și să inspir copiii”

Ce îi trebuie unui licean să obțină nota maximă la examenul de Bacalaureat? Cultură generală, constanță, concentrare și profesori care să îl inspire, dar și studiu individual. Și nu o spun eu, ci Denisa Frătean, singura elevă din Sibiu care a reușit să obțină nota 10 la Bacalaureatul din acest an.

”E rodul unei munci continue„
Denisa a absolvit Liceul ”Octavian Goga”, profilul filologie bilingv-engleză. De când a intrat în clasa a IX-a a știut că are un țel- acela de a învăța, dar nu pentru că i-a impus cineva, ci pentru că așa este structura ei- dedicată către studiu și cunoaștere. ”Faptul că am reușit să obțin nota 10 nu este meritul unui efort pe ultimele câteva luni, ci al muncii depuse în ultimii patru ani. E adevărat că poți acumula și în câteva luni suficiente informații cât să iei examenul, dar cultura generală, fundamentele ți le așezi în timp, memoria se exersează în timp. De aceea, de exemplu, eseul meu la examenul de română s-a bazat pe cunoștințele mele acumulate în tot acest timp”, spune Denisa.

VEZI ȘI: Eleva cu cea mai mare notă de la Bac la ’’Gheorghe Lazăr’’ – ’’Aspiram la un zece. Sunt mulțumită’’

Deși Denisa spune că s-a pregătit ani de zile pentru acest final de liceu, nota 10 nu i s-a părut chiar ușor de luat. ”Nu m-am gândit că o să iau chiar 10, pentru că depinde de subiectivitatea în evaluare. Oricând puteam să fiu depunctată pentru o greșeală…De asta spun și cred că este o binecuvântare, dar și o minune faptul că am luat 10, pentru că m-am și rugat foarte mult pentru acest rezultat”

VEZI AICI REZULTATELE COMPLETE DE LA BACALAUREAT ÎN JUDEȚUL SIBIU

eleva de zece la bac a sibiului - denisa frătean: ”vreau să rămân în țară și să inspir copiii”

Româna- veșnica iubire
Denisa spune că a iubit mereu limba și literatura română. ”Am citit și citesc foarte mult, iar româna a fost mereu aproape de inima mea. De aceea voi merge la Facultatea de Litere din Sibiu. Nu mi-am dorit niciodată să plec din țară, pentru că vreau să continui cu limba română și doar aici pot face acest lucru. Apoi îmi doresc să predau. Chiar dacă sistemul este greoi acum eu sper că lucrurile se vor schimba, iar eu cred că dacă faci ceva cu dedicare și cu plăcere se pot mișca multe. Îmi doresc să inspir elevii la fel cum m-au inspirat și pe mine profesorii din liceu”, spune Denisa.

CITEȘTE AICI DESPRE TEODORA, CEA CARE A OBȚINUT A DOUA MEDIE DE 10 DIN JUDEȚ

Vară de relaxare
Și după anii întregi de învățat aproape zi și noapte, vara asta Denisa și-a propus să se relaxeze. Și cum altfel decât citind? ”Am o listă întreagă de cărți pe care vreau să le citesc, eu așa mă relaxez. Dar voi ieși și cu prietenii, voi merge cu părinții în vacanță, va fi o vară frumoasă, cred”, spune Denisa.
Cât despre părinții ei, tânăra spune amuzată că de acum nu o vor mai mustra că nu dă o mână de ajutor la treburile gospodărești. ”Părinții mei s-au bucurat foarte mult când au auzit că am luat 10, știau că e greu și nu se așteptau. Acum chiar mi-au spus că înțeleg de ce nu făceam nimic prin casă și învățam mereu. Sprijinul lor a fost foarte important în rezultatul meu, pentru că m-au susținut necontenit”, povestește Denisa.

Ultima oră

Comentariul meu