ele sunt elevele de nota zece la bacalaureat 2018 în sibiu - provin de la sibiu și mediaș
Denisa (stânga) și Teodora (dreapta) au reușit să ia nota maximă la Bac. sursa foto colaj: Facebook / profil public

Județul Sibiu are în acest an, după afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2018, înainte de contestații, un număr doi elevi care au reușit să ia nota generală maximă. Vorbim de două fete care merită toate felicitările.

Din cei 2.187 de elevi care s-au prezentat și au susținut examenul de Bacalaureat la Sibiu, nu mai puțin de 532 nu au reușit să ia media generală șase și au fost declarați respinși. Doar 1655 de candidați au reușit să promoveze BAC-ul la Sibiu, înainte de contestații. în această primă sesiune, în județul Sibiu doar doi elevi au reușit să ia media generală zece. Este vorba de o elevă din Sibiu și una din Mediaș.

CITEȘTE ȘI: Topul liceelor după mediile de la BAC la Sibiu – Nici un picat la ’’Bruk’’. Goga are un zece

Fete de zece
Frătean D.T. Denisa Maria a terminat liceul la Colegiul National „O.Goga” Sibiu la specializarea Filologie și a reușit să ia zece pe linie la probele de la Bacalaureat 2018.

ele sunt elevele de nota zece la bacalaureat 2018 în sibiu - provin de la sibiu și mediaș
Frătean Denisa Maria este absolventă la Colegiul National „O.Goga” din Sibiu. Foto: Facebook / Rares Helici

Cea de a II-a elevă care a reușit această performanță provine din Mediaș.

CITEȘTE ȘI: Elevă de zece la Bac în Sibiu – Teodora e mândria Mediașului: ”Am învățat constant”

Popa A. Teodora a absolvit la Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș, la specializarea Științe ale Naturii. Și ea a reușit performanța de a lua zece pe linie în această sesiune a Bacalaureatului.

ele sunt elevele de nota zece la bacalaureat 2018 în sibiu - provin de la sibiu și mediaș
Popa ATeodora provine de la Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș

”Eu am învățat în toți cei patru ani. Acasă părinții mi-au creat mediul propice pentru asta și atunci a venit cumva natural. Nu mi-au spus niciodată că trebuie să învăț. Mi-au creat condițiile și m-au lăsat să aleg. Iar eu așa am considerat că e bine”, spune Teodora. Dovadă a efortului depus constant stă și faptul că în toți cei patru ani de liceu a avut media 10 pe linie. CITEȘTE AICI tot reportajul despre Teodora!

Potrivit Inspectoratului Şcolar al judeţului Sibiu, promovabilitatea înaintea contestaţiilor este de 75,67%. Cele mai multe medii se încadrează în intervalul 8 – 8.99, respectiv 570. Alte 457 de medii sunt cuprinse între 7 – 7.99, 252 de medii sunt între 6 – 6.99. De asemenea, 374 de elevi au obţinut medii între 9 şi 9.99.

VEZI ȘI: Eleva cu cea mai mare notă de la Bac la ’’Gheorghe Lazăr’’ – ’’Aspiram la un zece. Sunt mulțumită’’

VEDEȚI AICI REZULTATELE COMPLETE LA BACALAUREAT 2018 ÎN JUDEȚUL SIBIU

Miercuri între orele 12:00 şi 16:00, se depun, dacă e cazul, contestaţii. Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

CITEȘTE ȘI: Rezultate Bacalaureat 2018 – Mediașul are o elevă de nota zece!
În urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.
Elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat din prima sesiune pot să se înscrie în perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen.
Sesiunea a doua va începe pe 20 august, cu proba la Limba şi Literatura Română, urmată, pe 21 august, de proba la Limba şi Literatura maternă, proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima probă este cea la alegere şi este susţinută pe 23 august.

Ultima oră

Comentariul meu