art & craft - frumoasa poveste a suvenirurilor tradiționale românești. le găsești și în sibiu

Avem o țară atât de frumoasă, cu tradiții ce merită cunoscute de străini. Cei care vin în România fac cunoștință cu ele iar când se întorc acasă își doresc să ia cu ei o părticică din ce au trăit aici. Românii care merg în străinătate simt și ei nevoia să împărtășească puțin din țara lor cu cei pe care îi vizitează. Suvenirurile sunt cele care fac asta cel mai bine. Și evident, nu cele făcute într-o fabrică, în serie. Ci acelea lucrate autentic, chiar de meșteri populari, acelea care transmit energia pură a românilor și a României. Iar Art&Craft este conceptul care face cel mai bine aceste lucruri. Este conceptul care de 15 ani încoace pune România în valoare.

Magazinele din aeroporturi
Povestea Art&Craft a început acum 15 ani, în Aeroportul Henri Coandă. ”Atunci s-a deschis primul magazin. Încă de atunci ne-am dorit ca suvenirurile noastre să se găsească la poarta de ieșire din România, pentru ca turiștii sau românii care călătoresc să poată lua o părticică din țară cu ei. Așa transmitem dincolo de granițele țării tradițiile și obiceiurile noastre”, spune Alexandra Ungureanu, PR-ul Art&Craft.

art & craft - frumoasa poveste a suvenirurilor tradiționale românești. le găsești și în sibiu
În prezent, Art&Craft se regăsește în mai toate aeroporturile din țară sub formă de magazine proprii sau brand corner-uri: Otopeni, Sibiu, Târgu Mureș, Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Constanța, Bacău, Suceava, precum și online pe www.artandcraft.ro

Suveniruri cu tradiție
Toate suvenirurile Art&Craft au ceva din tradiția românească. “Pe lângă produsele de artă populară și artizanat luate direct din atelierele meșterilor populari, avem colecții proprii de produse (Via Delice, Kisses from Transylvania, Vladut’s Story, Bloody Famous etc.), dezvoltate în cadrul departamentului nostru de creație și design. Aceste colecții ne diferențiază pe piață tocmai pentru că se găsesc doar la noi și nicăieri altundeva”, spune Alexandra Ungureanu.
art & craft - frumoasa poveste a suvenirurilor tradiționale românești. le găsești și în sibiuAșa a luat naștere, de exemplu, brandul Vladut’s Story. Reper este Vlad Țepeș și a lui asociere cu Dracula, mit pe care Bram Stocker l-a dat lumii și Holywood-ul l-a promovat suficient cât să fie asociat cel mai des cu Transilvania și implicit cu România. Apoi se completează cu ceea ce Art&Craft își dorește să prezinte despre țara noastră, o poveste modernă cu un alt tip de vampir, păstrând o notă nobiliară, dar în același timp transformată astfel încât fiecare să se poată asocia cu un zâmbet drăgălaș și produse de calitate. ”Acest aspect este extrem de important, marca nu este un logo, ceea ce facem noi este să găsim sau să producem produse de calitate pe care să le asociem cu Vladuț. Nu e doar povestea lui, ci o întreagă paletă de produse care stă sub un singur nume”, spune Alexandra Ungureanu.

Art&Craft promovează meșterii populari din România

Art&Craft înseamnă tradiție, în primul rând. Și pentru că asta are România cel mai frumos, Art&Craft promovează tot ce e autentic. Mare parte din suveniruri sunt adevărate opere de artă, lucrate manual chiar de meșterii populari în atelierele lor din Bucovina, Horezu, Corund, Baia Mare și Ponoarele.

”Uneori lucrurile se desfășoară extrem de natural, așa s-a întâmplat cu aproape toate relațiile noastre în piață. De la târguri selectăm acei meșteri care au produse calitative și cu potențial comercial, apoi unii dintre ei ne recomandă alți meșteri, mergem prin țară pentru a ne întâlni în atelierele lor și în zona respectivă aflăm de alți artiști populari. Astfel că ce iese din mâinile lor se găsește la noi sub formă de suveniruri. Sunt autentice, sunt reale, sunt tradiționale și poartă în ele o părticică din sufletul românilor autentici”, spune Alexandra Ungureanu.

YouTube video

Și pentru că Art&Craft promovează autenticitatea românească, campania a mers mai departe. ”Am hotărât să promovăm și mai mult meșterii populari și ce are frumos România. Am mers la ei în ateliere, am făcut poze și filmulețe despre activitatea lor. Am vrut să arătăm cât de mult se lucrează pentru o farfurie sau o ceașcă, de câtă migală și talent este nevoie. La fel, pentru orașele emblematice ale țării am realizat o campanie video de promovare a României: am filmat locurile frumoase din țara noastră care merită vizitate și am avut alături de noi câte un blogger partener care a jucat rolul unui ghid turistic”, spune PR-ul Art&Craft.

YouTube video

Art&Craft nu înseamnă doar tradiție, ci și responsabilitate socială. De aceea se implică în promovarea sacoșelor din material textil în detrimentul celor din plastic, material ce dăunează mediului înconjurător. Așa că dacă te alături campaniei Eco- Acum vei ajuta mediul, dar vei ieși din anonimat cu o sacoșă cool.

art & craft - frumoasa poveste a suvenirurilor tradiționale românești. le găsești și în sibiu

Art&Craft este o poveste pur românească. Este tradițională, este autentică și este…frumoasă. Pentru că ce poate fi mai frumos decât să îți promovezi țara și valorile. Așa că atunci când îți vizitezi prietenii din străinătate nu le cumpăra ceva din supermarket. Amână cumpărăturile până în aeroport. Sau dacă nu ai drum pe acolo, pe www.artandcraft.ro se poate comanda on-line.

Ultima oră

Comentariul meu