Ziua emoțiilor pentru cei care au dat BAC-ul. Miercuri se afișează rezultatele Bacalaureat 2018

Miercuri, 4 iulie este o zi poate mult mai importantă pentru liceeni decât cele în care au susținut examenele de Bacalaureat. Până în ora 12.00 se vor afișa rezultatele de la Bacalaureat 2018 și mulți dintre tinerii sibieni au deja emoții. Ora de Sibiu afișează rezultate Bac 2018, în aceeiași zi.

În județul Sibiu examenele scrise ale BAC-ului 2018 s-au dat în 8 centre de examinare. Pentru prima probă la limba și literatura română s-au înscris 2314 elevi din tot județul, dar 179 au ales să nu se mai prezinte la examen. Pentru proba de limbă și literatură maternă și-au anunțat prezența 241 de candidați care au venit toți la examen. Cei mai mulți au susținut examenul la limba germană, apoi la maghiară.
A treia probă a examenului a fost cea obligatorie a profilului. S-a susținut examen la matematică și istorie. În județul Sibiu, pentru aceste probe s-au înscris 2355 de tineri, dar 221 nu s-au mai prezentat. Ultima probă scrisă a fost la alegere, în funcție de profilul studiat. Cei mai mulți au ales biologia, apoi fizica, chimia, geografia, logica, psihologia, iar cei mai puțini au învățat pentru sociologie și filosofie. Pentru această probă s-au înscris 2371 de absolvenți din județul Sibiu, dar 207 au absentat de la examen. Rezultatele Bacalaureatului 2018, în județul Sibiu, vor fi afișate miercuri, între orele 10 și 12, la fiecare dintre cele 8 centre unde s-au susținut examenele. Apoi, contestațiile pot fi depuse între orele 12 și 16. Acestea vor fi analizate și apoi rezultatele finale vor fi făcute cunoscute în data de 9 iulie. Următoarea sesiune a Bacalaureatului din acest an va începe în 10 iulie cu înscrierea candidaților, prima probă va fi susținută în 20 august, iar rezultatele finale, de după contestații, vor fi afișate în data de 6 septembrie.

Ultima oră

Comentariul meu