ilie carabulea e în conflict cu patria bank care a cumpărat carpatica

Omul de afaceri Ilie Carabulea, eliberat condiționat luna trecută, a anunțat că dorește revocarea membrilor Consiliului de administrare al Patria Bank pentru proastă gestiune . Mai mult, el a amenințat că-i va da și în judecată pe aceștia, pe motiv că au trădat interesele Patria Bank, adică banca nou rezultată în urma fuziunii dintre fostele Banca Comercială Carpatica și Patria Bank.

Potrivit news.ro, aprobarea formulării acestei acțiuni împotriva administratorilor Patria Bank se află pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din data de 2 august. Tot atunci se va discuta și despre aprobarea veniturilor membrilor noului consiliu de administrație al Patria Bank.

În ședința respectivă, Carabulea va propune și desemnarea persoanei însărcinate să deschidă acțiunea juridică împotriva administratorilor.

În august 2017, Patria Bank raporta că Ilie Carabulea o acționa atunci în judecată pentru a cere daune în valoare de 40,66 milioane de lei. Suma respectivă corespundea acțiunilor răscumpărate de bancă, conform unui raport al Patria Bank. Reprezentanții băncii reclamau însă faptul că suma amintită mai sus nu ar fi fost încă scadentă.

Patria Bank a dat publicității un raport nu chiar roz, în care se precizează că banca are pierderi de 19,01 milioane lei în primul trimestru al anului. Astfel, venitul total din exploatare de 30,9 milioane lei este la nivelul nivelului bugetat iar venitul net din dobânzi prezintă o uşoară scădere, comparativ cu perioada similară de anul trecut.

De asemenea, numărul de sucursale s-a redus cu 27 de unităţi în cursul anului trecut. Cheltuielile operaţionale, în valoare de 40,6 milioane lei, au scăzut cu 1,1% față de primul trimestru al anului trecut. Capitalul Patria Bank este în valoare de 229,39 milioane de lei. Majoritatea acțiunilor de la Patria Bank, 76%, aparțin EEAF Financial Services BV din Amsterdam iar Ilie Carabulea, cu un procent de 10,8%, este al doilea acționar ca și importanță.

 

Ultima oră

Comentariul meu