Constănțeni reținuți pentru că au aplicat ”metoda accidentul” la Sibiu
FOTO: arhivă

Metoda accidentul face încă victime. una dintre acestea a fost o femeie de 77 de ani din Sibiu. Cei care i-au întins cursa sunt un minor de 17 ani și o femeie de 29, ambii din Constanța. Ei au fost reținuți de polițiști.

În fapt, la data de 30 iunie a.c., în jurul orei 00,30, o sibiancă în vârstă de 77 ani a primit un telefon din partea unui așa-zis avocat care i-a transmis femeii să pregătească toți banii pe care îi are în casă și toate bunurile de valoare pentru a i le trimite nepotului care ar fi suferit un grav accident rutier și ar fi avut nevoie de foarte mulți bani pentru îngrijiri medicale.

Sub presiunea emoțiilor stârnite de asemenea vești, femeia a strâns 5.550 de lei, 170 de dolari și aproximativ 35 gr. de aur, pe care i le-a înmânat unui taximetrist.
La scurt timp după plecarea taximetristului de la ușa apartamentului femeii, aceasta a realizat că a devenit victima unei înșelăciuni și a anunțat Poliția.

Imediat după primirea apelului pe 112, polițiștii sibieni au obținut toate informațiile necesare și au luat măsuri specifice în vederea prinderii autorilor.
Întrucât exista suspiciunea rezonabilă că presupușii autori se află în județul Constanța, au fost contactați polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Constanța, care, pe raza municipiului Constanța, au reușit identificarea și prinderea unui tânăr în vârstă de 17 ani și a unei femei în vârstă de 29 de ani, ambii din județul Constanța, bănuiți de complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Față de cei doi s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, iar la data de 01 iulie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a dispus aplicarea față de persoanele în cauză a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor două persoane.

În acest context, polițiștii le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.
Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Ultima oră