foto video inundații la nocrich - localnicii se plâng de autorități - prefectul în inspecție

Ploile se sâmbătă seara au umplut șanțurile din comuna Nocrich, care au dat pe dinafară inundând circa zece case. Inundații au fost și la Alțâna, unde a intervenit ISU.

La Nocrich, circa zece gospodării au fost inundate de apa revărsată din canalul de colectare iar oamenii și-au scos singuri apa din case, după cum se vede în imaginile de mai jos.

Prefectul Adela Muntean s-a deplasat, astăzi, în zona de nord est a județului, aflată încă sub cod portocaliu de ploi, pentru a verifica situația pe cursurile de apă care au atins cota de atenție.

Împreună cu reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ), Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) și directorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), SC Drumuri și Poduri SA, prefectul a evaluat situația de la Cornățel, Alțîna, Arpașu de Jos, Cârța și Cârțișoara. Comisia a evaluat stocurile de nisip și materiale necesare pentru a putea preveni eventualele inundații și a fi gata să intervină în cazul în care situația o impune. ”În acest moment, nu există riscul atingerii cotelor de inundații. Echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), ISU și  sunt pregătite cu saci cu nisip, pentru îndiguire, în caz de necesitate. La Alțîna, am dispus evacuarea apei din canalul colector în pârâul Hârtibaciu, cu o motopompă de la SGA. Aici au fost inundate câteva pivnițe, demisoluri și grădini, iar echipajele ISU au intervenit pentru pomparea și evacuarea apei din gospodăriile oamenilor”, a precizat prefectul Adela Muntean.

La evaluarea situației pe cursul Văii Hârtibaciului, pe traseul Sibiu – Agnita, a participat, potrivit competenței, și administratorul public al județului. Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne – Instituția Prefectului,, ISU ,IJJ, IPJ – sunt în dispozitiv în toată această perioadă si vor interveni promt, în situații de urgență.  ”Facem un apel și către comitetele locale pentru situații de urgență să se implice activ și să ne comunice orice problemă de urgență. Echipajele ISU și SGA au misiunea să monitorizeze cursurile de apă și pe timpul nopții”, a declarat prefectul Adela Muntean.

 

Ultima oră

Comentariul meu