cel mai în vogă artist plastic român expune în iulie la sibiu

Câștigătorul premiului 1 la Oxford Art Fair în februarie 2018, artistul plastic Bogdan Mihai Radu va veni la Sibiu în a doua parte a lunii iulie, cu o expoziție personală adusă special de la Londra. Una dintre lucrările ce vor fi prezentate sibienilor a fost expusă la Oxford Art Fair, deci este una dintre lucrările care i-au adus succesul în lumea artei internaționale. Premiul de la Oxford l-a „catapultat” pe Bogdan Mihai Radu la Tokyo unde a primit diploma de „cel mai bun artist al ediției 2018”, intrând totodată în vizorul unui public larg de iubitori ai artei.cel mai în vogă artist plastic român expune în iulie la sibiu

Șapte artiști au expus în luna iunie în Orașul Artiștilor

Galeria de artă deschisă în stradă, în Piața Mică din Sibiu, a avut în luna iunie 2018 șapte expoziții de pictură, grafică și modelaj. Pictorul Ilie Mitrea, deținătorul premiului „Lorenzo il Magnifico” al Bienalei de Artă Contemporană din Florenţa. artistul plastic Alin Trif și arhitectul Valeriu Metiu sunt câțiva dintre cei care au expus în Piața Mică din Sibiu în luna trecută. În acest an, Asociația pentru Înrumusețarea Orașului Sibiu încearcă reconectarea artiștilor sibieni cu orașul în care s-au născut, crescut și educat, organizându-le expoziții de artă în Piața Mică sau intervievându-i pentru revista “Orașul Artiștilor”.

Alin Trif a urmat cursurile Liceului de Artă din Sibiu, apoi a fost student al Facultății de Arte Plastice și Design din Timișoara. A părăsit țara imediat după terminarea facultății și a studiat Proiectare și Design Interior în sudul însorit al Andalusiei, Huelva. În perioada 6-15 iunie a revenit la Sibiu cu o expoziție personală intitulată “Pasiune pentru artă și golf”.

Valeriu Metiu, prezent pentru a doua oară la Sibiu cu o expoziție personală în acuarelă, s-a născut la Săliște dar din 1991 trăiește împreună cu familia la Budapesta.

„În vara lui 2017 am avut plăcerea de a fi invitat să iau parte cu o expoziţie de acuarele şi grafică în Oraşul Artiştilor. Înainte de a ajunge la faţa locului, habar n-aveam despre ce era vorba! Surpriză! În primul rând mi-a plăcut locul unde a fost organizat şi principiile după care funcţionează. Eu iubesc foarte mult Sibiul, este oraşul unde m-am şcolit, unde m-am maturizat. Primele noţiuni de artă le-am primit aici, așadar faptul că am putut expune din nou aici a fost o împlinire, o confruntare cu publicul prezent în Piaţa Mică, zi de zi”.cel mai în vogă artist plastic român expune în iulie la sibiu

Opt ateliere cu zeci de participanți

Prima lună din “Orașul Artiștilor” a deschis și seria atelierelor și workshop-urilor destinate atât copiilor cât și adulților. Ca o noutate față de anul trecut, în 2018 organizatorii pun la dispoziția pasionaților de artă și profesori privați de desen și pictură. Astfel, cei ce vor să se pregătească pentru examenul de admitere la un liceu de artă sau la o facultate de specialitate, se pot înscrie la cursurile private de arte plastice accesând linkul www.aios.ro/ateliere. La aceeași adresă pot afla și programul viitoarelor workshopuri din “Orașul Artiștilor”.

Proiectul “Orașul Artiștilor” este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și este deschis până în 30 septembrie 2018 în Piaţa Mică, în faţa Turnului Sfatului. Căsuțele în miniature amplasate aici aşteaptă curioşii cu o galerie de artă adusă în stradă, cu ateliere de pictură amenajate chiar aici, în spaţiul public, cu workshopuri pentru copii şi adulţi, cu ateliere cu părinţii şi chiar şi cu o bibliotecă din care puteţi răsfoi cărţi despre artă.

Ultima oră

Comentariul meu