muzeul brukenthal închis două zile pe săptămână din lipsă de personal
Foto Arhivă

Muzeul Brukenthal, ca orice muzeu din lume, este închis în ziua de luni. Doar că de la 1 iulie nici marțea nu va putea fi vizitat. Și asta din cauza lipsei de personal.

”Nu avem cum să asigurăm supravegherea cu factorul uman. Avem camerele de supraveghere, dar factorul uman este absolut necesar. Și pentru că avem deschis sâmbăta și duminica, iar pe săptămână sunt 5 zile lucrătoare, trebuie să le dăm oamenilor liber luni și marți. Am discutat acest lucru cu echipa managerială și în consiliul de administrație, și asta este soluția pe care am găsit-o. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de personal. La supraveghere ar trebui să fie un om în fiecare sală, iar noi suntem de trei ori mai puțini. Câteodată se întâmplă să fie un om la 5 săli”, spune Sabin Luca, directorul Muzeului Brukenthal.

Muzeul are 126 de posturi din care 114 sunt ocupate. Directorul Luca spune că de anul viitor s-ar putea închide săli ale muzeului pentru că personalul e va diminua considerabil din cauza pensionărilor, iar legea nu permite angajări noi la același nivel.

Ultima oră

Comentariul meu