centrul de transfuzie sangvină sibiu a fost modernizat

Centrul de transfuzie sangvina Sibiu a fost modernizat in cadrul etapei 2017-2018 a programului „O sansa pentru viata”. Proiectul de modernizare a centrului a inclus renovarea spatiilor care acopera traseul donatorului, avand o suprafata totala de aproximativ 500 de mp, refacerea acoperisului cladirii si dotarea cu scaune pentru recoltarea sangelui. Finantarea acordata de Fundatia unei companii de telefonie mobilă in cadrul proiectului de la Sibiu a fost de aproape 24.600 de lei.

Centrul din Sibiu, care functioneaza intr-un spatiu construit in urma cu 60 de ani, deserveste direct sase spitale din judet, de aici fiind trimis sange recoltat si catre centre de transfuzie din alte zone. Anul trecut, peste 10.000 de persoane au donat sange la Sibiu, numarul pacientilor care au beneficiat de sange si preparate din sange ajungand la peste 27.000.

Proiectul de la Sibiu este al doilea finalizat in etapa actuala a programului „O sansa pentru viata”, dupa cel incheiat recent la Centrul de transfuzie sangvina Satu Mare. Aceasta ultima etapa a programului include, in total, renovarea si modernizarea traseului donatorului din 24 de centre de transfuzie sangvina, dintre cele 42 existente in intreaga tara. Primele 18 centre au trecut prin acest proces in perioada 2014-2016. In urma renovarii si dotarii acestora cu mobilier si echipament medical, numarul donatorilor de sange si al pacientilor care vor beneficia de schimbarile produse la nivel national va ajunge la aproape 1.260.000, in total.

Ultima oră

Comentariul meu